Davutoğlu’ndan ortak grup çağrısı: Bedeli ağır olur

Yayın tarihi: 24 Haziran 2023 Cumartesi 10:17 pm - Güncelleme: 24 Haziran 2023 Cumartesi 10:25 pm

DEVA, Gelecek, Saadet ve Demokrat Parti’nin ortak grup kurması için çağrı yapan Ahmet Davutoğlu “Başarırsak şimdiden alternatif oluştururuz” dedi.

TBMM’de ortak grup için çatı partide birleşme çalışması yürüten ancak anlaşamayan DEVA, Gelecek, Saadet ve Demokrat Parti için Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu’ndan videolu çağrı geldi. Katıldığı canlı yayından bir kısım paylaşan Davutoğlu şunları kaydetti:

“Şimdi geri çekilme, susma, karamsarlık vakti değil. Şimdi yeni bir vizyon yaratma vakti. Dağılarak ve dar kimlikler etrafında siyaset yaparak bir yere gidemeyiz. Bunu sadece DEVA’ya değil tüm partilere söylüyorum. Herkese başını iki elinin arasına alacak ve ‘Ben herkes 10 yıl sonrasını Türkiye’si olacak’ bunu düşünmeli. Kritik eşiklerde ertelediğiniz çözümler daha sonra size ağır bedeller olarak döner. Konuştuğumuz şey birleşme. Yani organik birleşme. Bu birleşmenin genel başkanı kim olacak? Süreç başlarsa onun doğal sonuçları oluşur. Ama herkes kendi mahallesine çekilirse milletin ümidi kırılır. ‘DEVA, Gelecek, Saadet ve Demokrat Parti merkez sağdaki boşluğu dolduracak şekilde bir araya geldi’ dediğiniz anda toplumda büyük bir ümit doğar, şimdiden alternatif oluştururuz.”

14 Mayıs’ta yapılan milletvekili genel seçimlerine CHP listelerinden giren DEVA Partisi 15, Gelecek Partisi ve Saadet Partisi 10, Demokrat Parti ise üç milletvekilliği kazanmış; seçimlerin ardından, üç parti arasında “Meclis’te grup kurma” konusunda görüşme trafiği başlamıştı.

Toplamda 35 sandalye elde eden DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Saadet Partisi arasında yürütülen, Meclis’te grup kurma çalışmaları sona erdirilmişti.

DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, “Meclis grubu modeline arkadaşlarımız büyük bir ekseriyetle uygun olmadığını düşündü. Parti kimliğimizin ön plana çıkması noktasında bu modelin sorun doğuracağını düşündü” demişti.

Saadet Gelecek ve DEVA Partisi’nin ortak grup planı iptal edildi

Meclis’te ortak grup mesaisi! DEVA, Gelecek ve Saadet’in görüşmesine DP de katıldı