Davutoğlu, Soylu’nun iddialarını “alçakça” diyerek yalanladı

Yayın tarihi: 26 Mayıs 2021 Çarşamba 10:23 am - Güncelleme: 26 Mayıs 2021 Çarşamba 11:00 am

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu‘nun kendisiyle ilgili iddialarını yalanladı.

Süleyman Soylu, Davutoğlu’nun başbakanlığı ve AKP Genel Başkanlığı döneminde MYK üyelerine “Hepinizin odasında neler konuşulduğunu dinletiyorum ve biliyorum” dediğini iddia etmişti. FOX TV’de İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat programına konuk olan Davutoğlu, Soylu’nun iddialarını yalanladı ve şunları söyledi:

Soylu konuştu herkes yalanladı

Soylu kendi başbakanına karşı bir kumpas içinde olduğunu itiraf etti, ben rantlara neşter atmak istemiştim. Sedat Peker nasıl ki ben dünyayı yakarım diyor. Süleyman Soylu da diyor ki “bana sahip çıkmazsanız ben AK Parti’yi yakarım.”

Bir kişi çıksın benim dinleme talimatı verdiğimi söylesin. Ben arkadaşlarımı dinletmek gibi alçakça bir işe girmem ama Soylu alçakça bir iftira atıyor.

İçişleri Bakanı kendisi, varsa çıksın söylesin. Emniyet’te varsa böyle bir talimatım çıkartsın. Bu FETÖ taktiğidir. Soylu kendisi de bu taktikleri uyguladığı için…

Ben Süleyman Soylu’nun ahlakıyla ahlaklanmadım, ben Hz. Ömer’in ahlakıyla ahlaklanırım.

Burada aslında Erdoğan’a da iftira atıyor. Çünkü böyle bir süreçten Erdoğan’ın haberinin olmaması mümkün mü? Ben dinleyin diyeceğim, Erdoğan’ın haberi olmayacak. Mümkün mü? Değil.

Gelecek Partili Özcan: Çete lideri hukuk devletini ele geçirdi

“HELİKOPTERDEN KÖYLÜ ATILDI”

“Terörle mücadeleyi biz verdik.Hulusi Akar ve Efkan Ala’nın konuşma vaktidir. Hiçbir zaman HDP ile anayasa tartışması olmadığı gibi Kuzey Suriye’de devlet kurulmasını engellemek için mücadele verdik ve Başbakanımız Davutoğlu’ydu demeliler. Bu onların bana borcudur

Ben terörle mücadele için Mehmetçik ile birlikte Silopi’de iken, Sur’da iken, Van’da iken, Ceylanpınar’da iken, Süleyman Soylu benim arkamdan 3-5 kişiyle kumpas kuruyordu. Süleyman Soylu, terörle mücadeleyi bizim bıraktığımız yerden devam ettirdi. Ama bunu demokratik hukuk devletine aykırı şekilde yürüttü. Faili meçhul yok diyor, Van’da helikopterden köylü atıldı ya”

Van’da iki köylünün helikopterden atıldığı iddiaları Meclis’e taşındı; HDP’den açıklama geldi