Gelecek Partili Özcan: Çete lideri hukuk devletini ele geçirdi

Yayın tarihi: 25 Mayıs 2021 Salı 3:45 pm - Güncelleme: 25 Mayıs 2021 Salı 3:45 pm

Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Gelecek Partisi Ahmet Davutoğlu’nu oda dinlemekle suçlaması üzerine açıklama yaptı. Özcan, “Utanç vericidir” değerlendirmesinde bulundu.

Gelecek Partili Özcan, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in yayınladığı videoların ardından gündeme gelen iddialara ilişkin konuştu. TELE1’de yayınlanan Begümhan Aydoğan’ın sunduğu Gün Ortası programına konuk olan Özcan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu‘yu istifaya çağırdı. Özcan,”Bir dakika bile o makamda oturamazsınız. Şiddet uygulayan bekçileri soruşturan yok. Millete ne anlatıyorsunuz? Bir dakika bile durmamanız lazım” ifadelerini kullandı.

“UTANÇ VERİCİDİR”

Soylu’nun Davutoğlu’na yönelik ‘oda dinlediği’ yönündeki iddialara ilişkin “Foseptik patlamıştır bu iddialar ortadadır. İddialara yanıt vermek yerine Davutoğlu’nu oda dinlemekle suçlamak utanç vericidir. Soylu, Erdoğan’ın bakanı mıdır Bahçeli’nin bakanı mıdır?” dedi.

AKP’ye oy veren vatandaşlara seslenen Özcan, “Bu hükümete muhtaç değiliz. Temiz siyaset projesinin başlaması gerektiğini hepimizin söylemesi gerekiyor” dedi. Özcan şu ifadeleri kullandı:

AKP’li kanaat önderleri Soylu‘nun arkasında durmamıştır. Hukuk devleti mafyanın üzerine gideceğine mafya hukuk devletinin üzerine gidiyor. Çeteler bir kamera bir tripod ile hukuk devletini ele geçirdi. Soylu, insan hakkı ihlali, işkence yok dedi. Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı çalışmadığı için dosyalar Meclis’e geliyor, biz her şeyi görüyoruz.

“AYNISINI KENDİSİ YAPMIŞ”

CHP’li Ali Mahir Başarır ise TELE1’de Soylu’nun gazetecilerin sorularına net cevaplar vermemesini eleştirdi. “Soruları açıklamazsan konuşmayacaksın. konuşursan o koltuğu kirletirsin. Yargı, özgürce hareket edemiyor. Özışık kardeşler senden koruma istediği zaman savcılığa dilekçe ver, İstanbul Valiliği’ne başvurun dedin ve koruma verdin. Soylu, televizyonlarda kimi suçladıysa aynısını kendisi yapmış” ifadelerini kullandı.

Davutoğlu: Erdoğan bize ihanet etti