Davutoğlu: Kumpasın arka planı tek tek açığa çıkıyor

Yayın tarihi: 9 Haziran 2021 Çarşamba 10:59 am - Güncelleme: 9 Haziran 2021 Çarşamba 11:00 am

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, “Bugün AK Parti, MHP ve organize suç örgütleri o kadar iç içe girdi ki ülke bu çirkin tabloyu açıkça görüyor. Geçmişte bize karşı yürütülen bütün kumpasın arka planı tek tek açığa çıkıyor” dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin grup toplantısında siyasi etik yasasının çıkarılması gerektiğini söyleyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye yanıt verdi.

Günboyu’na konuşan Bahçeli’yi eleştiren Davutoğlu, “2016’da siyasi etik yasasını kim engelledi? Kime karşı yürütüldü bu kampanya? Bunlara yanıt vermesi lazım Sayın Devlet Bahçeli’nin” dedi.

Davutoğlu, “Bugün siyasi tabloda yani AK Parti, MHP ve Organize suç örgütlerinin başları o kadar iç içe girdi ki ülke bu çirkin tabloyu bu etik dışı ilişkileri milletimiz açıkça görüyor. Geçmişte bize karşı yürütülen bütün kumpasın arka planı tek tek açığa çıkıyor. O kadar aşikar ki bugün Sayın Bahçeli’nin çıkıp, ‘Çevre etiği ne kadar önemliyse, siyasi etik kuralları da bir o kadar önemlidir ve ihlali düşünülemeyecektir’ demesi de ortalığı temizlemez tabi” ifadelerini kullandı.

“SİYASİ HAYATIMIN EN ÖNEMLİ PROJESİYDİ”

Siyasi Etik Yasası için, “Siyasi hayatımın en önemli projesiydi” nitelendirmesinde bulunan Davutoğlu, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın o dönemde bu yasa tasarısına, “İlçe Başkanı bile bulamazsınız” diyerek karşı çıktığını hatırlatarak, şöyle devam etti:

“Sayın Bahçeli ne oldu da birden aklına, ‘Siyasi Etik Yasası’ geldi. Söz konusu siyasi etik yasası daha önce 2015 yılında Ahmet Davutoğlu tarafından gündeme getirildi. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan şiddetle karşı çıktı. O dönemde AKP yönetimi hazırlıklarını rafa kaldırdı. Siyasi etik yasası, Davutoğlu ile Erdoğan arasındaki en büyük krizlerden biri olarak değerlendirilmişti.”

TIKLAYIN – Sedat Peker dizisinde 9. bölüm: İşte Peker’in son videosundaki iddialar