Davutoğlu: Hukuksuz işlem yapan Erdoğan hesap verecektir

Yayın tarihi: 19 Ocak 2023 Perşembe 4:02 pm - Güncelleme: 19 Ocak 2023 Perşembe 4:02 pm

Gelecek Partisi Lideri Ahmet Davutoğlu, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hakkındaki yolsuzluk ve kapatılan Şehir Üniversitesi’ndeki hukuksuzluklar olduğu iddialarına yanıt verdi. Davutoğlu, “Şehir Üniversitesi’nde aksine kapatılma sürecinde hukuksuz işlem yapılmıştır. Başta sayın Erdoğan olmak üzere, hukuksuz işlere imza atanlar hukuken ve vicdanen  hesap verecektir” dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, AKP’li Cumhurbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın partisinin grup toplantısında söylediği sözlere yanıt verdi. Davutoğlu şunları dile getirdi:

“Cumhurbaşkanlığı önemli makamdır. O makamdan gelen her sese saygı gösteririz. Ama bir kişi cumhurbaşkanlığı makamında olduğunu unutarak ülkede başbakanlık yapmış, hasım rakip dost herkesin belli bir kanaati olduğu geçmişte de birlikte çalıştığı bir siyaset adamı bir akademisyen için yolsuzluk suçlaması bulunuyorsa cumhurbaşkanı makamını kendi şahsi çıkarlarını için kullanıyordur. Artık cevap ermek sadece şahsi olarak değil Türkiye’de akademi ve siyaset adına kaçınılmaz zorunluluk

Sayın Erdoğan diyeyim. O bizim ismimiz anmaz ama nezaketi bırakmayayım.

Ama bugün cumhurbaşkanı diyemeyeceğim diyemiyorum. Üç temel argüman sundu.

Bir şehir üniversite de arsasında hukuksuzluklar vardı. İki bahsi geçen şehir  üniversitesi başarısızdı. Üç beni de şahsen yolsuzlukla itham etti.

Şehir üniversitesi tarihinde hiçbir hukuksuz işlem olmamıştır. Herhangi bir hukuksuz işleme dayalı delilendirilmiş isnat söz konusu olmamıştır. Aksine kapatılma sürecinde çok sayıda hukuksuz işlem yapılmıştır. Başta sayın Erdoğan olmak üzere, hukuksuz işlere imza atanlar hukuken ve vicdanen  hesap verecektir.

Sayın Erdoğan diyor ki başarısız bir üniversite idi.

Bir üniversite kapatmak sayın Erdoğan barbarlıktır. Moğollar Bağdat’a girdiğinde yaptılar. Tarih kara bir şekilde andı.

Üniversite ilim siyasetin emrinde olamaz. Sayın Erdoğan’ın tavrı niteliğe düşmandır. Erdoğan sahip olmadığını her şeyi elde etmek ister. Otoriter liderlerin ortak tavrıdır. Her birinin çok sayıda fahri doktoraları vardır. Sayın Erdoğan sahip olmadığı bir unvan için istihzahi ifadeler kullanmıştı. Şimdi de güç kaybı ihtimali için panik halinde bize saldırıyor.

Burada bu barbarlığa karşı tutumuz açıktır. Buradan onurlu bir direniş sergilemiş olan öğrencilere ve öğretim üyelerine saygılarımı iletiyorum. Şehir üniversitesi tekrar açılacaktır. Temeli de mayası da helaldir. Gecekondu üniversiteleri değildir. Emek üzerine kurulmuştur.

Erdoğan, kendi yakınlarını bile kaliteli diye bu üniversiteye gönderdi.

Yolsuzluk iddiası dün akşam video yayınladım. Bir kez daha duyurmak istiyorum. Madem yolsuzluk iddiası var verdiğim cevabı tekrar ediyorum.

Yaşayan cumhurbaşkanı ve başbakanlar, bakanlar bütün bakanlar ile ilgili araştırma ve soruşturma komisyonu kurulmalı. Samimiyeyse kursun ve önce de benim mal varlığımı araştırsın. Ama hemen arkasında Erdoğan’ın mal varlığı hemen arkasından Binali Yıldırım Hemen arkasından Berat Albayrak’ın mal varlığı araştırılsın.

Siyasi olarak arınma vakti hadi arınalım. Bu komisyon neticesinde izah edemeyeceğiz bir mal varlığı çıkarsa, FETÖ borsasına çöken bakanlarda dahil, mal varlıklarından izah edilmeyenler hazineye intikal edilsin, şehit yakınlara gazilere engellilere.

Tek bir kişinin Hollanda’da 28 milyar doları olduğu bahsediliyor. Kim olduğunu bilirsiniz. Kaynakları da savunma sanayide aktaralım. Kim hesabını vermeyeceği mülkü hazine savunma bakanlığı aktarsın, şehit yakınları, gaziler ve engelliler yanında.

Ve bunları konuşmak üzere istediğiniz kanalı seçin ey Erdoğan, tek başına Ak Parti grubunda monolog şeklinde kabadayılık olmaz.

Her gün bize hakaret eden kanallar dahil. Pelikan çeteleri dahil olmak üzere istediğiniz gazeteciyi koyun. Ama siz de yanımda oturacaksınız. Sorularınız cevabı da hazır olsun promtIrA bakıp konuŞursunuz. ben yalın çıkarım.

Ben ne New York’tan Reza Zarrab dosyasında adım geçer ne Utah da Sezgin Baran Korkmaz dosYasında adım geçer ya da herhangi bir yabancı parlementoda ismim geçmiyor. Hollanda basının da adım geçmiyor. ABD kongresinde Erdoğan gibi mal varlığı dosyam yok. benim hiç gemim olmadı ki yakayım.

Bu millet için bedel ödemeye devam Edeceğim.