Davutoğlu: Erdoğan, 50+1’in kendisini tutsak ettiğini görecek

Yayın tarihi: 2 Ocak 2021 Cumartesi 11:06 am - Güncelleme: 2 Ocak 2021 Cumartesi 11:14 am

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, 2020 yılında 23 partinin siyasete katıldığına dikkat çekerek, “Sistemin işlemediğini Cumhurbaşkanı görüyor. Daha önemlisi Cumhurbaşkanının artık tek bir niyeti var, bir şekilde iktidara tutunmak. Zamanla bu sistemin, 50+1’in kendisini tutsak ettiğini görecek. Eminim bir müddet sonra Cumhurbaşkanı alternatif arayışına girmek zorunda kalacak” dedi.

Gazete Duvar’dan Nergis Demirkaya’ya konuşan Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, “Eminim bir müddet sonra Cumhurbaşkanı alternatif arayışına girmek zorunda kalacak. Oylarının MHP ile birlikte yüzde 35’lere indiği bir konjonktüre girdiğinde hangi koalisyonla yüzde 50+1’i sağlayacak. Gün gelecek onlar da buraya gelecek, başta Cumhurbaşkanı olmak üzere. Siyasi pragmatizm gereği parlamenter sistemi gündemine alacak” ifadelerini kullandı.

Reform söylemini “Konjonktürel dalgaların üstünde sörf yapma” niyeti olarak nitelendiren Davutoğlu, “Trump geldi, bir otoriterlik dalgası var, onun üzerinde sörf, Biden geldi o dalga üzerinde sörf yapabilir miyiz!. Bu kadar oportünist ve konjonktür bağımlısı bir siyasetin kalıcı olması mümkün değil” değerlendirmesini yaptı.

“ERDOĞAN, SAYIN BAHÇELİ’NİN ONAYI OLMADADAN ADIM ATAMAZ”

Davutoğlu, “Bu reform dediklerinin tümü açık şekilde iktidar üzerinde vesayet uygulayan MHP, Vatan Partisi’nin ve onların arkasındaki otoriter eğilimli güç odaklarının vesayeti önünde erir. Reform dediğinizde parti kapatmanın gündemde olmaması gerekir. Numan Kurtulmuş “parti kapatmanın bir faydası yoktur” dedi, ertesi gün Bahçeli tarafından ayar verildi. Bir partinin genel başkanı diğer partinin genel başkanvekiline ayar verebilme gücüne sahip ve kendi genel başkanvekilinin söylediği sözü sahiplenemeyen bir genel başkan var. Bu gösteriyor ki Sayın Erdoğan, Sayın Bahçeli’nin onayı olmadan adım atamaz” diye konuştu.

ROPÖRTAJIN TAMAMI