Davutoğlu: Başörtülü kadınlar coplandı Erdoğan iki gündür sessiz

Yayın tarihi: 22 Mart 2022 Salı 9:54 pm - Güncelleme: 23 Mart 2022 Çarşamba 12:30 am

Gelecek Partisi Lideri Ahmet Davutoğlu, sosyal medya hesabından Furkan Vakfı’na yönelik polis müdahalesine tepki gösterdi.

Adana’da ‘Kuytulcular’ olarak anılan Furkan Vakfı’nın üyeleri yasa dışı toplanma iddiası ile polis tarafından darp edildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise dün (21 Mart) katıldığı bir TV programında Furkan Vakfı üyelerinin polisi tahrik ettiğini öne sürdü.

Furkan Vakfı’nın uğradığı polis şiddetti kameraya alınırken görüntülerde başörtülü bir kadının polis tarafından coplanması da vardı. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, söz konusu görüntüyü hatırlatarak Erdoğan’a seslendi. Davutoğlu, “Her gün başörtüsü istismarı yaparak, her gün geniş kitlelere 28 Şubat üzerinden tehditler savurarak iktidarını koruma çabası, artık son noktasına gelmiştir” dedi.

ERDOĞAN 2 GÜNDÜR SESSİZ

Davutoğlu, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaşanan şiddet olayına iki gündür sessiz olduğunu belirterek, “Eğer başka bir ülkede bu yaşanmış olsaydı ya da muhalefetten bir belediyenin zabıta memuru herhangi bir başörtülüye herhangi bir söz söylemiş olsaydı herhalde yeri göğü inletirdi” dedi.

Bahçeli’nin TBMM Grup Toplantısı’nda Furkan Vakfı’na yönelik polis müdahalesini savunduğunu hatırlatan Davutoğlu,” Sayın Bahçeli’ye son bir sözüm de budur; din tacirlerinden bahsetmişsiniz, gerçek din tacirliği, her gün başörtüsü savunusu yapıp coplanan başörtülü kadınlar karşısında sessiz kalmaktır” dedi.

 

Ali Babacan’dan Ahmet Davutoğlu’na ziyaret