İstanbul Şişli’de bulunan Darülaceze, içinde zeytinlik arazinin de bulunduğu beş taşınmazını 11 milyon 300 bin liradan satışa çıkardı.

Osmanlı Padişahı 2. Abdühamid döneminde kimsesiz çocuklar ve cami avlularında yatan kimsesiz muhtaçlar için kurulan Darülaceze, bazı taşınmazlarını satışa çıkardı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı olan Darülaceze, Resmi Gazete’ye verdiği ilanda, 11 milyon 300 bin lira değerindeki taşınmazlarını satacağını duyurdu. İlana göre Darülaceze, Balıkesir’in Marmara ilçesindeki beş farklı taşınmazını 3 Şubat 2022 tarihinde düzenlenecek ihale ile satacak. Satılacak taşınmazlar arasında 60 bin metrekarelik tarla ve zeytinlik de bulunuyor.

ANKA’da yer alan habere göre, Darülaceze Başkanlığı’nın bütçesi, genel bütçeden gelen payın yanı sıra hayırsever vatandaşların bağışları, Darülaceze’ye ait gayrimenkullerin kira gelirleri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve diğer ilçe belediyelerin tahsil ettikleri Eğlence Vergisi Geliri’nin yüzde 10’nundan oluşuyor.

Darülaceze’de kimlerin kalabileceği ise kurumun sitesinde şöyle açıklanıyor:

“Darülaceze’ye ancak, İstanbul’da doğmuş veya en az 5 seneden beri devamlı oturmakta olan çalışma gücünü kaybetmiş, bakıma ve korunmaya muhtaç kimsesiz fakir olanlarla geçinebilecek kâfi mala malik olmakla beraber, çalışamayacak durumda olanlardan kanunen bakmakla mükellef kimsesi mevcut olmayan 18 yaşını doldurmuş engelli, güçsüz ve yaşlılar; 0-3 yaş grubu kimsesiz çocuklar ve koruma altında olan çocuklar; çocuklarının kendilerine bakamayacak durumda olduklarını mahkeme ilanı ile belgeleyenler; sağlık bakımından diğerine bakamayacak durumda olduklarını devlet hastanelerinden alacakları sağlık kurul raporu ile tespit ettiren evli kişiler; herhangi bir bulaşıcı hastalığı ve akıl hastalığı olmayanlar Kurum’a kabul edilir.”

TCDD taşınmazlarından 10 yıldır kira alamıyor!