15 Temmuz’un şifresini çözen “Darbe içinde Darbe”nin genişletilmiş yeni baskısı çıktı

Yayın tarihi: 12 Eylül 2022 Pazartesi 8:33 pm - Güncelleme: 13 Eylül 2022 Salı 4:39 pm

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ‘ın 15 Temmuz Darbe Girişimi’nin şifrelerini çözdüğü “Darbe İçinde Darbe” isimli kitabının genişletilmiş yeni baskısı çıktı. Kitap bütün kitapçılarda raflardaki yerini aldı.

Kırmızı Kedi Yayınevi’nden çıkan ve TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın kaleme aldığı “Darbe İçinde Darbe” isimli kitabının genişletilmiş yeni baskısında TBMM 15 Temmuz Darbe Girişimi Araştırma Komisyonu’nun raporunun değerlendirmesini de içerecek şekilde yeni bölümler eklendi. Yeni bilgiler ve bulgular ışığında kitabın tamamı gözden geçirilerek güncellendi.

MECLİS RAPORU BÖLÜMÜ DE EKLENDİ

Merdan Yanardağ, kitabın yeni baskısında yer alan “Yeni baskı için sunuş” bölümünde, Komisyon raporuyla kitabın güncellenmesinin önemine vurgu yaptı. Yanardağ kitabın sunuş bölümünde, neden böyle bir çalışma yaptığını da anlattı:

“Elinizdeki kitabın ilk baskısının yapıldığı 2017 yılında 15 Temmuz darbe girişimi hakkında yazdığım hemen her şeyin, Meclis Darbe Girişini Araştırma Komisyonu raporuyla da doğrulandığını görmek önemliydi. Çünkü, 15 Temmuz 2016 tarihli siyasal İslamcı kalkışmanın gerçek niteliğini ve perde arkasını ortaya çıkararak, kalkışmayı doğru değerlendirdiğimiz kanıtlanıyordu. Raporda yer alan yeni veriler, ifade tutanakları ve tanıklıklar da tabloyu net bir şekilde ortaya koyuydu.

“Türkiye faşizan bir gericiliğin saldırısı ve kuşatması altında. Toplum hızla yeni bir hesaplaşma eşiğine doğru sürükleniyor. Ülke ya geleceğini yeniden kazanacak ya da akıl ve bilimden koparak Emevi yobazlığına teslim olacak. Günümüzde ikilem budur.

“Çünkü çeşitli yöntemlerle iktidara el koyan “Siyasal İslamcı” bir kadro adeta ülkenin boğazını sıkıyor. Öyle ki 200 yıllık bir aydınlanma ve modernite birikimi ve geleneği olan bir toplumu, bütün kazanımlarını terk etmeye zorluyor. Ülke bilgisiz, görgüsüz ve yobaz bir “kasaba gericiliğinin” tacizi altında aşağılanıyor.

“Fethullahçı Çete’nin düzenlediği 15 Temmuz 2016 darbe girişiminin yol açtığı siyasal krizi bir fırsata çeviren Erdoğan-AKP iktidarı, 20 Temmuz’da kendi darbesini yaptı. Devleti teslim alan AKP, Siyasal İslamcıların bütün fantastik tezlerini yaşama geçirmeye çalışıyor.

“Bu nedenle, 651 büyükboy sayfadan oluşan TBMM Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Raporu’nu da içerecek bir şekilde, kitabı gözden geçirip genişletmek ve yeni bölümler eklemek doğru olacaktı. Yeni baskıda ben de bunu yaptım.”

Yanardağ’ın genişleterek yeni baskısını hazırladığı “Darbe İçinde Darbe” kitabı bütün kitapçılarda raflardaki yerini aldı.

Kitabı satın almak için tıklayın

 

Merdan Yanardağ’dan Akşener’e tepki: Kilit taşı olarak Gürsel Tekin’i mi buldunuz?