Danıştay personelle karşı karşıya gelen Erbaş’ı haklı buldu

Yayın tarihi: 22 Temmuz 2022 Cuma 6:38 am - Güncelleme: 22 Temmuz 2022 Cuma 6:38 am

Diyanet İşleri Başkanlığı’nda maaş promosyon anlaşmalarına ilişkin sürecin tek ihale ile katılım bankaları üzerinden yapılmasına karar verilmesinin ardından sendikaların yargıya başvurmasıyla başlayan süreçte Erbaş’ın konuyu taşıdığı Danıştay’ın kararı belli oldu.

Maaş promosyon anlaşmalarına ilişkin sürecin tek ihale ile katılım bankaları üzerinden yapılmasına karar verilmesi üzerine personele, toplam 2 bin 880 lira promosyon ödeneceği bildirildi. Bunun üzerine sendikaların kararı yargıya taşımasıyla birlikte tüm bankaların katılımına karar verildi. Promosyon 16 bin liraya kadar çıktı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ise olayın Danıştay’a taşınmasıyla ilgili talimat verdi. Danıştay 13. Dairesi Diyanet İşleri Başkanlığı’nın başvurusunu kabul ederek mahkemenin iptal kararının bozulmasına karar verdi.

SENDİKALAR TEPKİLİ

Danıştay’ın kararına ise konuyu yargıya taşıyan sendikalardan tepki gecikmedi. Türk Diyanet Vakıf Sen’in konuyu Anayasa Mahkemesi’ne taşıyacaklarını söyleyerek yaptıkları açıklamada “Sendika olarak, Danıştay’ın bu kararının gerçekle bağdaşmadığından bahisle süreci Anayasa Mahkemesi’ne taşıyacağımızın bilinmesini isteriz” ifadeleri yer aldı.

Diyanet-Sen’in yaptığı açıklamada ise promosyon kararının mağduriyetlere neden olduğunu vurgulanarak, “Danıştay kararı yürüttüğümüz yargı sürecini olumsuz etkileyecek olsa bile; hukuken bir çok farklı başka başvuru yolunun olduğu unutulmamalıdır. Sendikamız üyelerimizin hak ve menfaatleri noktasında bu işi de takip edecek hukuken tüm mekanizmalar değerlendirilerek son noktaya kadar götürecektir” ifadelerine yer verildi.

Ali Erbaş’ın eşi Seher Erbaş çantasını polise taşıttı