Dünya Sağlık Örgütü’nden (DSÖ) Prof. Dr. Peter Embarek, “sıfırıncı hasta”nın Wuhan Viroloji Enstitüsü’nün bir çalışanı olabileceğini söyledi. DSÖ, geçtiğimiz mart ayında benzer iddiaları reddetmişti.

DSÖ’nün Covid-19 pandemisinin Çin’deki kökenlerine ilişkin soruşturmasına öncülük eden Prof. Dr. Peter Embarek, “Yarasalarla düzenli olarak çalışan ve sahada numune toplayan bir araştırmacının pandeminin sıfır noktası olması hipotezi oldukça kuvvetli” açıklamasında bulundu.

Pandeminin sıfır noktasının Wuhan Viroloji Enstitüsü’ndeki bir çalışan olabileceğini söyleyen Embarek, “Sahada numune alarak enfekte olan bir araştırmacının sıfırıncı hasta olabileceği hipotezi oldukça kuvvetli. Corona virüsün doğrudan bir yarasadan insana sıçradığı yer burası olabilir. Bu durum, rastgele bir köylünün ilk hasta olması fikrinden daha mantıklı” dedi.

DAHA ÖNCE REDDETMİŞTİ

DSÖ, Çinli bilim insanları işbirliği içinde, corona virüsün muhtemelen yarasalarda ortaya çıktığını ve insanlara yayılmadan önce bir ara hayvana yayıldığını söyleyen raporlarını yayınlamıştı. Örgüt ayrıca, Çin’deki bir laboratuvardan sızdığına dair iddiaları da reddetmişti.

 

İran koronavirüs verilerini gizlediğini itiraf etti