Çürük, sürtük, sefil! İşte Erdoğan’ın hakaretleri

Yayın tarihi: 16 Aralık 2022 Cuma 3:52 pm - Güncelleme: 16 Aralık 2022 Cuma 3:58 pm

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu‘na hakaret ettiği gerekçesiyle verilen hapis cezası, Türkiye’yi ayağa kaldırdı. On binlerce vatandaş iradesine sahip çıkmak için Saraçhane mitinginde bir araya gelirken, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ettiği hakaretler yeniden gündem oldu. İşte Erdoğan’ın hakaretleri…

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, YSK üyelerine hakaret ettiği gerekçe gösterilerek yargılandığı davada 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

İmamoğlu’na verilen bu ceza, pek çok hukukçu, siyasetçi ve yurttaş tarafından ‘siyasi karar’ olarak değerlendirilirken, İmamoğlu’nun çağrısının ardından 10 binlerce İstanbullu iradelerine sahip çıkmak için İBB’nin Saraçhane’deki binasının önünde bir araya geldi.

Savcı cezayı az bulmuş! Başsavcılık’tan Ekrem İmamoğlu hamlesi

ERDOĞAN’IN HAKARETLERİ YENİDEN GÜNDEMDE

İmamoğlu’na verilen ceza, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ettiği hakaretleri de yeniden gündeme getirdi.

Erdoğan, Gezi direnişindeki bazı yurttaşlara yönelik “Çapulcu”, “Sürtük” ve “terörist” gibi ifadeler kullanmıştı.

Ana muhalefet lideri CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu da sık sık gündemine alan Erdoğan, çok sayıda aşağılayıcı cümle kurmuştu.

Erdoğan’ın ettiği hakaretlerden bazıları şunlar: “Gerizekalı, haysiyet fukarası, sefil, zavallı, gafil, eşkıya, çürük, sürtük, siyasi eşkıya, haysiyetsiz, onursuz, sanatçı müsveddesi, edep fukarası, ahlaksız, haysiyet celladı, kan emici…”

Altılı Masa yargı darbesine karşı Saraçhane’de! İstanbullular akın etti