Cüneyt Özdemir Khalid ile yaptığı söyleşiyi YouTube kanalından kaldırdı mı?

Yayın tarihi: 25 Haziran 2020 Perşembe 6:47 pm - Güncelleme: 25 Haziran 2020 Perşembe 6:51 pm

HDP’ye ve muhaliflere karşı açıklamalarıyla gündemde olan Cüneyt Özdemir’in, Gazeteci Bestoon Khalid ile yaptığı söyleşiyi YouTube kanalından kaldırdığı öne sürüldü.

İddiayı ortaya atan gazeteci Arif Zêrevan, “Türk medyasının simalarından Cüneyt Özdemir, kendi Youtube kanalında Kürdistan’ın Süleymaniye kentinden Bestoon Khalid ile 9 dakikalık bir söyleşi yaptı. Türk medyasına ‘bilgi akışı’ olmadığını söyleyen Özdemir, daha sonra Bestoon Khalidile yaptığı söyleşinin tamamını kesip attı” diyerek tepki gösterdi.

Cüneyt Özdemir-Fetullah Gülen ziyaretinde ne konuşuldu?

Paylaşıma cevap veren Bestoon Khalid ise, bunun bütün Kürtlere uygulanan bir sansür olduğunu belirterek, “Mesele, benim söylediklerimin kesilmesi değil, mesele topyekûn bir milletin susturulmaya çalışılması ve Türkiye’de medyanın bu hale gelmiş olmasıdır” dedi.

Ahmet Şık’tan Cüneyt Özdemir’e: Medya artığı. Kahkahasında kendini ele veren sinsi

KHALİD NE DEMİŞTİ?

Söz konusu söyleşinin bir bölümünü sosyal medya hesabından paylaşan Khalid yayında, TSK’nın Irak Kürdistan Bölgesi’ne yaptığı operasyonlarda 6 sivilin hayatını kaybettiğini söyleyerek, “Buradaki Kürtler, saldırıların PKK’ye değil de, tüm Kürtlere karşı olduğu kanaatine sahip” ifadelerini kullanmıştı.

Söyleşiye Khalid’in sosyal medya hesabından paylaştığı linkten ulaşmak isteyenler, “Video kullanılamıyor! Bu video Cüneyt Özdemir tarafından gelen bir telif hakkı hak talebi nedeniyle artık kullanılamıyor” uyarısıyla karşılaşıyor. (T24)