‘Cumhur’un anlamadığı Erdoğan’ın HÜDA PAR hamlesine Ahmet Hakan kılıf buldu

Yayın tarihi: 14 Mart 2023 Salı 8:35 am - Güncelleme: 14 Mart 2023 Salı 9:29 am

Cumhur İttifakı anketlerde eriyince yeni ittifaklara yöneldi. Yeniden Refah Partisi ile bir araya gelen AKP, tepkilere rağmen Hizbullah’a yakınlığı ile bilinen HÜDA PAR’a da ittifak çağrısı yaptı.

AKP’nin HÜDA PAR hamlesi hem parti içini hem de Cumhur İttifakı’nda bulunan partileri karıştırdı. Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici bir ittifakın olmadığını söyledi. Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek de HDP ile HÜDA PAR’ın aynı olduğunu söyleyerek bayrak açtı.

AKP içinde de ciddi tepkilerin olduğu belirtiliyor. Vatan Partisi’ne yakınlığı ile bilinen Aydınlık Gazetesi’ne konuşan AKP’li bir milletvekili ise ciddi oy kaybedeceklerini söyledi.

AKP’nin açıklamadığı, Cumhur İttifakı ortaklarının da anlamadığı AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın HÜDA Par hamlesini Hürriyet Gazetesi’nin yandaş yazarı Ahmet Hakan yazdı.

Hakan’ın köşesinden ilgili bölüm şöyle:

“BAZILARI Erdoğan’ın HÜDA-PAR ve Yeniden Refah’ı saflarına neden kattığını ya da katmak istediğini anlamıyor.
Erdoğan’ın buradan oy kaybedeceğini düşünüyorlar. Oysa bu iki partiyi de saflarına almak istemesi, Erdoğan’ın üzerinde iyi düşünülmüş planı. Bir anda ortaya çıkmış bir plan da değil bu. Uzun süredir çalışıyor üzerinde.

Peki amaç ne?

YENİDEN REFAH: Bu partiyi ittifak çatısı altına alarak Saadet Partisi’nin duruşunu bozmak istiyor Erdoğan. “Milli Görüşçüler karşı tarafta” algısını kırmak istiyor. Ayrıca Yeniden Refah’ın her ankette çıkan hatırı sayılır bir oy potansiyeli var. O kadar ki oyları Saadet’in de Davutoğlu’nun da Babacan’ın da önünde.

HÜDA-PAR: Dindar Kürtleri etkileyebilecek bir parti HÜDA-PAR. Tartışmalı tarafları yok mu? Tabii ki var. Geçmişiyle ilgili sorunlar yok mu? Tabii ki var. Programında kabul edilmeyecek hususlar yok mu? Tabii ki var. Ama bu partinin dindar Kürtler üzerinde olumlu bir etkisi olacağı da kesin.”

Kürşad Zorlu HÜDA-PAR ve AKP ortaklığını yorumladı: Cumhur İttifakı yeni altılı masa olmuştur