Kürşad Zorlu HÜDA-PAR ve AKP ortaklığını yorumladı: Cumhur İttifakı yeni altılı masa olmuştur

Yayın tarihi: 13 Mart 2023 Pazartesi 4:36 pm - Güncelleme: 13 Mart 2023 Pazartesi 6:28 pm

İYİ Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Başdanışmanı Kürşad Zorlu, GİK toplantısı sonrası değerlendirmelerde bulundu. Zorlu, HÜDA-PAR ve AKP’nin seçimlerde birlikte girme hazırlığına ilişkin “Biz artık Millet İttifakı’yız, adımız da buna dönüştü. Kanaatim odur ki altılı masa Cumhur İttifakı olmuştur. Onların da diğer partilerle birlikte sayısını topladığımızda artık yepyeni bir altılı masa var.” dedi.

İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK), bugün Meral Akşener başkanlığında parti genel merkezinin ek binasında toplandı. İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, toplantının ardından açıklamada bulundu.

HÜDA PAR’ın Cumhur İttifakı’na katılma hazırlığını yorumlayan Zorlu, şunları söyledi:

Zorlu, “Millet İttifakı’nın bugüne evrilişi içerisinde bu ittifakı yönelik olarak bilhassa Cumhur İttifakı’ndan gelen eleştiriler şöyleydi: ‘Çok seslilik’, ‘Nasıl yönetecekler?’, koalisyonları çağrıştıran birtakım iddialar söz konusuydu. Biz bu çoğulculuğun, çeşitliliğin, güç birliğinin ülkemize iyi geleceğine inanıyoruz. Ancak şimdi biz artık Millet İttifakı’yız, adımız da buna dönüştü. Kanaatim odur ki altılı masa Cumhur İttifakı olmuştur. Onların da diğer partilerle birlikte sayısını topladığımızda artık yepyeni bir altılı masa var.” ifadelerini kullandı.

Hizbullah’ı terör örgütü olarak tanımayan HÜDA-PAR, AKP ile seçime girme hazırlığında