Cumhuriyetin 100’üncü yılının ilk bebeğine ‘Ata’ ismi verildi

Yayın tarihi: 29 Ekim 2023 Pazar 4:38 pm - Güncelleme: 29 Ekim 2023 Pazar 4:39 pm

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yıl dönümünün ilk bebeği dünyaya geldi. İstanbul’un Beykoz ilçesinde bulunan Kavacık’ta dünyaya gelen bebeğe ‘Ata’ ismi verildi. Baba Erdem Öztürk, Ata’nın doğumunun 29 Ekim’e denk geldiği için çok mutlu olduğunu ifade ederken, Anne Yağmur Öztürk de, “İnşallah adına yakışır bir şekilde vatana millete hayırlı bir evlat olur” dedi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyet’in 100’üncü yılı tüm yurtta coşkuyla kutlanırken, İstanbul’un Beykoz ilçesinde Yağmur ve Erdem Öztürk çifti dün gece saat 00.05’te dünyaya gelen bebeklerine Ata ismini verdi.

BABA: EN UYGUN İSİM OLARAK ‘ATA’YI TESPİT ETTİK

“Çok mutluyuz 29 Ekim’e denk geldiği için” diyen baba Erdem Öztürk, sözlerine şöyle devam etti:

“Doktorumuzdan öğrendiğimiz zaman bize 29 Ekim dediğinde biz direkt isim düşünmeye başladık. En uygun isim olarak ‘Ata’yı tespit ettik. Ata Öztürk bebeğimizin adı. Mutluyuz, heyecanlıyız.”

ANNE: İNŞALLAH ADINA YAKIŞIR BİR ŞEKİLDE VATANA MİLLETE HAYIRLI BİR EVLAT OLUR

Anne Yağmur Öztürk de, “29 Ekim normal doğum tarihiydi. Biz de istedik ki uyumlu olsun günün anlam ve önemine. Bir tane Ata’mız oldu. İnşallah adına yakışır bir şekilde vatana millete hayırlı bir evlat olur” ifadelerini kullandı.

DOĞUMU GERÇEKLEŞTİREN DOKTOR: ÇOK GÜZEL BİR DUYDU

Doğumu gerçekleştiren Dr. Sadiye Eren, “Cumhuriyetin 100. yılında böyle bir olayı yaşamış olmak çok çok daha güzel. Her zaman yeni bir yılın bebeğini kutlardık. Şimdi de Cumhuriyetimizin 100. yılının ilk bebeğini kutluyoruz. Çok güzel bir duygu” dedi.

İzmir Atatürk Lisesi öğrencilerinden Cumhuriyet’in 100’üncü yılında vals gösterisi!