Cumhuriyeti hedef alan Mahir Ünal ‘Milli Mücadele neferi’ dedesini paylaştı

Yayın tarihi: 8 Kasım 2022 Salı 8:46 am - Güncelleme: 8 Kasım 2022 Salı 9:09 am

Cumhuriyeti hedef alan sözleri sonrası büyük tepki toplayan eski AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal’ın sosyal medya hesabından dedesini paylaşması eleştirildi.

Eski AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal, 21 Ekim’de Kahramanmaraş Kitap Fuarı’nda yaptığı konuşmada, “Cumhuriyet, bizim lügatimizi, alfabemizi, dilimizi, hasılı bütün düşünme setlerimizi yok etmiştir” diyerek Cumhuriyet’i hedef aldı. Ünal’ın bu sözleri kamuoyunda tepki yaratmıştı.

Cumhuriyet’i ve Türkçe’yi hedef alan sözleriyle tepki çeken AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal görevden affını istemiş, Ünal’dan boşalan koltuğa Özlem Zengin getirilmişti.

DEDESİNİ PAYLAŞTI

Mahir Ünal bu kez de sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşıma imza attı. Ünal dedesinin vefatını andığı paylaşımında, “Milli Mücadelemizin neferlerinden biri olarak Kahramanmaraş’ımızın kurtuluşu için verilen mücadeleye reisliğini yaptığı 140 kişilik kuvvetle katılan, Müslümanlık ve Türklük onurunu yere düşürmeyen dedem Ali Hafızoğlu Mehmet Ünal’ı, vefatının 81. sene-i devriyesinde rahmet ve minnetle yâd ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

PAYLAŞIMA TEPKİ YAĞDI

Ünal’ın bu paylaşımı sosyal medyada tepkiye neden oldu. Birçok kullanıcı Mahir Ünal’ın paylaşımının altına ‘cumhuriyet’ ve ‘Türkçe’ göndermeli yorumlar yaptı.

Arşiv unutmaz! Mahir Ünal’ın istifasının ardından Erdoğan’ın Türkçe hakkındaki sözleri gündem oldu