Cumhuriyetçi Senatör Graham’dan ‘ateşkes’ yorumu: Kürtlerin yüz üstü bırakılmasını…

Yayın tarihi: 17 Ekim 2019 Perşembe 10:33 pm - Güncelleme: 17 Ekim 2019 Perşembe 10:33 pm

Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham, ABD ile Türkiye’nin ateşkes kararına ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Graham “Ateşkese dair gerçek bir ilerleme sağladık gibi görünüyor ve IŞİD’in dirilişini ve müttefikimiz Kürtlerin yüz üstü bırakılmasını önleyecek sürdürülebilir bir çözüm umut ediyorum” ifadelerini kullandı.

ABD heyetinin Türkiye’deki temasları devam ederken, kameralar karşısına geçen ve Türkiye karşıtı bir yaptırım tasarısının Senato’dan geçmesi için elinden geleni yapacağını açıklayan Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham, ateşkes kararının ardından sosyal medya hesabından açıklam yaptı.

Graham, ABD Başkanı Donald ile Türkiye ve Suriye’deki gelişmeleri konuştuğunu belirttiği sosyal medya paylaşımında, ABD Başkanı Yardımcısı Mike Pence’e ve Dışişleri Bakanı Michael Pompeo’ya teşekkür etti.

Graham, ‘Türkiye’nin Kuzey Suriye işgalinin ABD’ye daha fazla stratejik zarar vermeden sonra erdirilmesi için Senato’da Cumhuriyetçiler ve Demokratlar ile birlikte çalışmaya hazır olduğunu’ kaydetti.

Graham, kaydedilen ilerlemenin devamı için Trump ile çalışmayı sürdürmeye hazır olduğunun altını çizdi ve Senato’da da iki partinin bu yöndeki iş birliğinin sürmesi için gerekli katkıyı vermeye devam edeceğini söyledi.