Cumhurbaşkanlığı oy pusulası ortaya çıktı

Yayın tarihi: 13 Nisan 2023 Perşembe 1:15 pm - Güncelleme: 13 Nisan 2023 Perşembe 1:27 pm

İYİ Parti YSK Temsilcisi Av. Mustafa Tolga Öztürk, 14 Mayıs’ta kullanılacak YSK onaylı Cumhurbaşkanlığı oy pusulalarını paylaştı.

14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimlerine kısa bir süre kalırken, seçimlerde kullanılacak oy pusulaları da belli oldu.

İYİ Parti Yüksek Seçim Kurulu Temsilcisi, YSK ve Yargıtay İlişkilerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Av. Mustafa Tolga Öztürk, 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri için seçmenlere sunulacak oy pusulasının Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından onaylandığını duyurdu.

Oy pusulasında cumhurbaşkanı adaylarının yerleri belli oldu!

Öztürk Twitter hesabından oy pusulalarını “Yüksek Seçim Kurulu heyeti tarafından Cumhurbaşkanı Seçimi pusulaları onaylandı. Vatana, millete, Türk demokrasisine hayırlı olsun” notuyla paylaştı.

Özel ise, “Cumhurbaşkanı Seçiminde kullanılacak oy pusulasının basım yerinde YSK üyelerimiz ve siyasi parti temsilcilerimizle birlikte hazır bulunduk, uygun olan oy pusulasının basım işlemleri başlatılması talimatı verilmiştir. Hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Seçimi’nde dört aday yarışacak. YSK’de daha önce çekilen kurada, pusuladaki ilk sırada AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ikinci sırada Memleket Partisi’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, üçüncü sırada Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve son sırada Ata İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan yer almıştı.

İttifakların ve partilerin oy pusulasındaki yerleri belli oldu