Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, Halil Konakçı’ya ‘Muhterem Hocaefendi’ diyerek sahip çıktı

Yayın tarihi: 15 Ağustos 2023 Salı 2:25 pm - Güncelleme: 15 Ağustos 2023 Salı 2:26 pm

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral, “Hatay Arap yurdudur” dedikten sonra Diyanet tarafından hakkında inceleme başlatılan gerici imam Halil Konakçı‘ya ‘Muhterem Hocaefendi’ diyerek sahip çıktı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı Oktay Saral, Hatay ile ilgili açıklamaları sonrası Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından inceleme başlatılan Halil Konakçı’ya, ‘Muhterem Hocaefendi’ diyerek sahip çıktı.

Diyanet’e seslenen Saral, “Bu ülkenin değerleriyle bağdaşmayan insan namzetlerine yol vermeyin yoksa arkasını alamazsınız. Halil Konak’çının her daim yanındayız” dedi.

Saral, paylaşımında şunları söyledi:

“Diyanet İşeri Başkanlığı yetkililerine sesleniyorum; Bazı ağzı ve kalbi bozuk insanların ifadelerini şahit tutarak söylemediği sözlerden dolayı imanına,vatanına ve bayrağına meftun olan yüzde yüz yerli Muhterem Halil Konakçı Hocaefendi’ye O’nun imanı gibi kavi bir duruş sergileyerek sahip çıkınız. Aksi halde böyle yapmakla Halil Konak’çı hocalarımızı töhmet altında bırakırsınız. Bozacının şahidi şıracıdır,karnından konuşan ve asla bu ülkenin değerleriyle bağdaşmayan insan namzetlerine yol vermeyin yoksa arkasını alamazsınız. Halil Konak’çının her daim yanındayız.”

FETÖ’YE DE MUHTEREM HOCAEFENDİ DEMİŞ

Öte yandan Saral’ın 15 Temmuz hain darbe girişimi öncesinde FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’e de ‘Muhterem Hocaefendi’ dediği ortaya çıktı. Saral’ın sosyal medyada yaptığı paylaşımın yanı sıra bir yerel gazeteye verdiği röportajda da ‘Muhterem hocaefendi’ diye hitap ettiği görüldü.

Diyanet’ten Halil Konakçı’ya inceleme