Cumhurbaşkanı başdanışmanı belli oldu

Yayın tarihi: 6 Haziran 2023 Salı 8:05 am - Güncelleme: 6 Haziran 2023 Salı 8:05 am

Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararlarına göre Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı’na Akif Çağatay Kılıç atandı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı. Yapılan atama kararına göre, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı görevine Akif Çağatay Kılıç atanmış ve kendisine Büyükelçilik unvanı verilmiştir.

ATAMA KARARI RESMİ GAZETE’DE YER ALDI

Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 12’nci ve 13’üncü maddeleri gereğince yapılan atama kararı, Resmi Gazete’de şu ifadelerle duyuruldu:

13 üniversiteye atama! Galatasaray rektörü Uludağ oldu

“Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 12’nci ve 13’üncü maddeleri gereğince, Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığına Akif Çağatay Kılıç atanmış ve kendisine Büyükelçilik unvanı verilmiştir.”

AKİF ÇAĞATAY KILIÇ’IN KİŞİSEL BİLGİLERİ

1976 yılında Almanya’nın Siegen kentinde doğan Akif Çağatay Kılıç, ailesinin Türkiye’ye dönmesinin ardından İstanbul’da lise eğitimini tamamladı. Lisans eğitimini ise İngiltere’deki Hertfordshire Üniversitesi’nde “Siyaset ve Avrupa Çalışmaları” bölümünde aldı.

Kılıç, Siyaset Bilimi ve Avrupa Ekonomisi alanında eğitim gördükten sonra Sabancı Holding Universal Trading UK Şirketi’nde İngiltere’de 3 yıl süreyle görev aldı.

AKP’DE UZUN YILLAR GÖREV ALDI

2003 yılında AKP Genel Merkezi’nde Danışman olarak çalışmaya başlayan Kılıç, Başbakanlık Müşaviri, Özel Kalem Müdür Yardımcılığı gibi görevler üstlenerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlık döneminde kurmay ekibinde uzun yıllar görev yaptı.

Ayrıca, özel kalem müdür yardımcılığı görevini üstlendiği süre içinde, Erdoğan’ın yurt dışı gezilerinde tercümanlık görevini üstlendi.

MİLLETVEKİLİ VE BAKANLIK DÖNEMİ

Akif Çağatay Kılıç, 12 Haziran 2011 seçimleri sonucunda milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görevine başladı.

Genelkurmay’dan İstanbul Valisine atamalar gece yarısı açıklandı