Cumhur İttifakı’nda ‘zam’ çatlağı! “İmzaladığımız protokolü uygulayın”

Yayın tarihi: 18 Ağustos 2023 Cuma 10:36 am - Güncelleme: 18 Ağustos 2023 Cuma 10:36 am

Cumhur İttifakı‘nda yer alan Yeniden Refah Partisi’nin Siyasi İşler Başkanı Suat Kılıç, zamları eleştirerek iktidar birlikte imzaladıkları protokolü uygulama çağrısında bulundu.

Geçtiğimiz seçimlerde AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı destekleme kararı alarak Cumhur İttifakı’na katılan Yeniden Refah Partisi, iktidara imzaladıkları protokolü uygulama çağrısı yaptı. Duvar’dan Serkan Alan’a konuşan Yeniden Refah Partisi Siyasi İşler Başkanı Suat Kılıç, iktidarın attığı adımlardan sorumlu olmadıklarını ifade etti.

“YİRMİ YILIN HATALARIYLA…”

Yeniden Refah Partili Suat Kılıç, zamlar nedeniyle iktidara şu sözlerle tepki göstererek imzalanan protokolün önemini şu sözlerle anlattı:

“Biz hâlâ Cumhur İttifakı’ndayız. 30 madde önümüzde ve bu protokolden vazgeçmiş değiliz. Ne diyor protokol? Yeni vergiler koymayın, ekonomiyi zamlarla finanse etmeyin. Ödenmiş vergileri tekrar almayın. Var olan vergilerin oranını artırmayın. Dolaylı vergilerle ekonomiyi finanse etmekten vazgeçin. Ekonomik anlamda orada söylediklerimiz bunlar. Peki protokoldeki bu maddelere uyabiliyorlar mı? Maalesef uyamıyorlar. Çünkü yirmi yılın hatalarıyla ekonomiyi finanse etmeye çalışıyorlar. Ekonomi adına bildikleri bu. Bilinenleri yapmaya devam ettikleri için bugüne kadar can sıkıcı, toplumu bunaltan, enflasyonu yükselten, faizleri şişiren yanlışlar da aynıyla devam ediyor. Bu finansman modeli doğru bir model değil. Türkiye’nin kaynağı dışarıdan bulması lazım ama yüksek faizle borçlanarak değil. Doğrudan sıcak sermayeyi yatırımlarla ülkeye çekmek gerekiyor. Bunun için de hukuk güvenliğinin, vergi güvenliğinin tesis edilmesi, Türkiye’nin iyi bir yatırım cennetine yeniden dönüştürülmesi lazım.”

Cumhur İttifakı’nda ‘zam’ çatlağı

“CUMHUR’DA ÇATLAK VAR MI?”

“Cumhur İttifakı’nda çatlak var mı?” sorusunu ise Kılıç, şöyle cevapladı:

“Biz Cumhur İttifakı’na katılmakla aynılaşmadık. İttifaka girmemiz o günün koşullarında siyasal ve toplumsal bir zaruret halini aldı. Türkiye, Erdoğan ve Kılıçdaroğlu seçenekleri arasında sıkışınca biz doğal olarak milli, manevi değerler konusundaki beklentilerimize daha olumlu cevaplar vereceğine, terörle mücadele ve terör örgütlerinin susturulması konusunda daha kararlı adımlar atacağına inandığımız Erdoğan’dan yana tavrımızı belirledik. Ama bunu yaparken doğruya doğru yanlışa yanlış deme ısrarımızı ifade ettik.

Yeniden Refah Partisi, iktidarın ortağı da değil, iktidarın yaptıklarından sorumlu da değil. İktidarın önüne Cumhur İttifakı’na girerken koymuş olduğumuz 30 maddelik bir çerçevemiz var. İttifaka giriş şartnamemiz bu 30 maddedir.”

Cumhur İttifakı ortağı Destici’den çarpıcı yerel seçim çıkışı

“AK PARTİ’YE SESLENİYORUZ”

“Dolayısıyla bir kez daha AK Parti’ye sesleniyoruz: 14 ve 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı birinci ve ikinci tur seçimlerinden önce vermiş olduğumuz 30 maddelik protokolün gereklerini yerine getirme sorumluluğunu üstlendiniz. O gün öne sürdüğümüz şartların takipçisiyiz. Biz görevimizin gereğini yaptık. Ödevimizi yerine getirdik. Bundan sonra ödev AK Parti’nin üzerindedir. AK Parti de sorumluluklarının gereğini yerine getirmekle mükelleftir.”