Cumhur İttifakında çatlak! MHP’li vekil ekonomik krizi itiraf etti

Yayın tarihi: 4 Nisan 2022 Pazartesi 8:59 pm - Güncelleme: 5 Nisan 2022 Salı 8:11 am

TÜİK‘in açıkladığı enfasyona artık Cumhur İttifakı’da inanmıyor. MHP’li Baki Ersoy katıldığı bir TV programında, “Açıklanan rakamların üzerinde enflasyon oranları var” dedi.

Türkiye İstatisik Kurumu’na (TÜİK) göre Mart ayında enflasyon 5,46 artarken yıllık enflasyon yüzde 61.14 olarak açıklandı.  Enflasyon Araştırma Grubu’na (ENAG) göre ise Mart ayı yıllık enflasyon 142.63 olarak ölçüldü.  Açıklanan farklı enflasyon verilerinden sonra Cumhur İttifakı ortağı MHP’den ise dikkat çeken bir enflasyon çıkışı geldi.

Sözcü’den Müslim Evci’nin haberine göre; MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, katıldığı televizyon programında enflasyon ve ülke ekonomisine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ersoy, “Açıklanan rakamların üzerinde enflasyon oranları var. Zamlar bu milletin belini büküyor. Bunlar gerçek. Bunları görmemezlikten gelemeyiz” dedi.

“BİR ŞEYİ YOK SAYDIĞINIZDA PROBLEM ORTADAN KALKMIYOR”

Enflasyon rakamları ve Türkiye ekonomisine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Ersoy, vatandaşın enflasyondan inanılmaz derecede muzdarip olduğunu belirterek “Açıklanan rakamların üzerinde enflasyon oranları var. Zamlar bu milletin belini büküyor. Bunlar gerçek. Bunları görmemezlikten gelemeyiz. Bunları konuşmamız gerekiyor. Bunları yok sayamayız. Bir şey yok saydığınızda problem ortadan kalkmıyor ve bu tepkiyi getiriyor” dedi.

“BU DOĞRU BİR YAKLAŞIM DEĞİL”

Ülke ekonomisindeki durumu Cumhur İttifakı’nın çözeceğini iddia eden Baki Ersoy, şunları söyledi:

Bunlar var, ama bunu çözecek olan yine Cumhur İttifakı.

Dünya ekonomilerini ülke ülke değerlendirdiğimizde dünya ülkelerin bunları aşacak altyapısı bizden 30 sene önce oluşmuş maalesef. Gerçekten bunları kabul etmek lazım.

‘Dünyada pandemi var. Böyle oldu, enerji krizi var böyle oldu’ demek yerine biz önümüzdeki süreçte ne yaparız? Bu bir kaçamak.

Tamam dünyada ekonomik kriz var, bizde de var. Bunu çözmeyecek miyiz yani? Bu doğru değil. Bu yaklaşımı ben kabul etmiyorum.

İyi ki enflasyona ezdirmediler! İlk üç ay TÜİK’e göre bile yüzde 22.81

CEMAL ENGİNYURT İHRAÇ EDİLMİŞTİ

Cemal Enginyurt da fındık üreticilerinin sorunlarına dikkat çekmiş Cumhur İttifakı’nda yaşanan tartışmaların ardından partisinden ihraç edilmişti.

Cemal Enginyurt fındık üreticileri için “Tarım Bakanı bugün fındık üreticisine ihanet etmiştir” demişti.

YURTTAŞLAR ZAMLARA İSYAN ETTİ

Benzinin litre fiyatının 25 TL’yi bulacağı konuşuluyorken Osmaniyeli yurttaşlar günlük rutin haline gelen zam haberlerine tepki gösterdi. Bir yurttaş, “Her şeye zam geldi sadece akaryakıta değil. Ekmeği bulduğumuza seviniyoruz” dedi.

Yurttaşlardan rutin haline gelen zamlara tepki: Ekmeği bulduğumuza seviniyoruz