Cumhur İttifakı’nda çatlak! Erbakan: Kimseye diyet borcumuz yok

Yayın tarihi: 19 Ağustos 2023 Cumartesi 5:00 pm - Güncelleme: 19 Ağustos 2023 Cumartesi 5:00 pm

Genel seçimler öncesinde Cumhur İttifakı’na katılan Yeniden Refah Partisi’nde iktidara yönelik eleştiriler devam ediyor. YRP Lideri Fatih Erbakan, iktidarın yurttaşların mağduriyetine kulak tıkadığını belirterek, “Vatandaşının yaşadığı mağduriyetlerinin görmezden gelmesi asla kabul edilemez” dedi.

Türkiye’de 14 Mayıs ve 28 Mayıs’ta gerçekleştirilen genel seçimler öncesinde Cumhur İttifakı’na katılan ve AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyen Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, iktidarı yine sert sözlerle eleştirdi.

İktidarın vatandaşların mağduriyetlerine göz yumduğunu söyleyen Erbakan, “Yaşadığı her mağduriyette milletine başvuran bir siyasi partinin, vatandaşının yaşadığı mağduriyetlere göz yumması, görmezden gelmesi asla kabul edilemez” dedi.

“KİMSEYE DİYET BORCUMUZ YOK”

Genel seçimler öncesinde Cumhur İttifakı ile imzaladıkları mutabakatı anımsatan Erbakan, verdikleri desteğin herhangi bir pazarlık karşılığında olmadığını, milletin maddi ve manevi sıkıntılarının giderilmesini şart olarak ortaya koyduklarını belirtti.

Erbakan, “Ekonomik, sosyal, dış politika alanında ülkemizin, milletimizin insanlığın faydasına olacak adımları bu mutabakat metnine koyduk. Bunların imzalanmasıyla bu desteği sağladık. Bundan sonra da bu mutabakat metnindeki maddelerin sonuna kadar takipçisi olmaya devam edeceğiz. Bizim kimseye diyet borcumuz yok, bu millete hizmet borcumuz var” diye konuştu.

Milletin 22 yıl boyunca istediği kadar yetki ve zamanı AKP’ye verdiğini aktaran Erbakan, hiçbir mazeretin ve gerekçenin arkasına sığınmadan milletin taleplerini yerine getirecek adımların atılması gerektiğini anlattı.

Bugün ülkenin çeşitli kesimlerinin yaşadığı mağduriyetlere iktidarın kulak tıkamasının kabul edilemez olduğunu ifade eden Erbakan, “Yaşadığı her mağduriyette milletine başvuran bir siyasi partinin, vatandaşının yaşadığı mağduriyetlere göz yumması, görmezden gelmesi asla kabul edilemez” dedi.

AKP hükümetlerinin mağduriyetlerin giderilmesi için adımlar attığını, ancak halen giderilmemiş olan sorunlar ve çözüm bekleyen mağduriyetler olduğunu aktaran Erbakan, EYT gibi sorunlar için adım atılırken staj sorununa takılanların mağduriyetlerinin ortaya çıktığını savundu.

Meclis’in ekim ayında açılmasıyla toplumun farklı kesimlerinde yaşanan mağduriyetlere ilişkin çalışmalarını yapacaklarını aktaran Erbakan, sahip oldukları 5 milletvekilini 50 milletvekili gücüyle çalıştırarak, iktidarın sorunlara çözüm üretmesi için tüm güçleriyle çalışacaklarını ifade etti.

Vaatler unutuldu! İttifak ortağından AKP’ye sert eleştiri