Vaatler unutuldu! İttifak ortağından AKP’ye sert eleştiri

Yayın tarihi: 14 Ağustos 2023 Pazartesi 10:34 pm - Güncelleme: 14 Ağustos 2023 Pazartesi 10:34 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan genel seçimler öncesi genlere verdiği faizsiz evlilik kredisi hayata geçmedi. Evlilik kredisi vaadinin hayata geçmemesini eleştiren Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan,  “‘Evlilik Kredisi’ desteği vereceğini genel seçimler öncesinde belirtmiş olmasına rağmen henüz bu uygulama hayata geçirilmemiştir” dedi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Fatih Erbakan, yerel seçimler çalışması kapsamında Balıkesir’de konferansa katıldı. Burada gündemi değerlendiren Erbakan, AK Parti’nin ilk kez evlenecek gençlere faizsiz kredi vaadini gerçekleştirmesini istedi.

Erbakan şöyle konuştu:

“Yeniden Refah Partimizin, genel seçimlerden 10 ay önce gündeme getirmiş olduğu, ‘gençlerimizin yuva kurmalarına destek olmak amacıyla ilk evliliklerine mahsus olmak üzere faizsiz evlilik, ev ve otomobil kredisi uygulaması getireceğimize ilişkin’ vaadimizin seçim döneminde AK Parti seçim beyannamesinde olmasından ötürü memnun olmuştuk. AK Parti, ‘ilk kez evlenecek gençlere kişi başı, faizsiz ve 2 yıl geri ödemesiz, 150 bin Türk Lirası miktarında ‘Evlilik Kredisi’ desteği vereceğini genel seçimler öncesinde belirtmiş olmasına rağmen henüz bu uygulama hayata geçirilmemiştir.”

Cumhur İttifakı’nda ‘zam’ çatlağı

“GENÇLERİMİZ BÜYÜK ZORLUKLARLA KARŞI KARŞIYA”

Türkiye’de gençlerin evlilik hayallerini gerçekleştirmesi için önemli bir konu olan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından bizzat verilen faizsiz kredi vaadi, gençler arasında büyük bir heyecan oluşturmuştu. Gençlerimiz, yeni bir yuva kurmak istemekte ancak ülkemiz koşullarında büyük zorluklarla karşı karşıya kalmaktadırlar. Evliliğin maliyeti her geçen gün artmakta, bu durum da hem gençlerimizi hem de onların mürüvvetlerini görmek isteyen anne babaları ve diğer büyükleri zora sokmaktadır. İktidar, gençlere faizsiz destek vereceğini açıklar açıklamaz, düğün salonu, mobilya, beyaz eşya, mutfak eşyası, düğün salonu, ziynet eşyası gibi harcama kalemlerine büyük zamlar gelmiştir. Zamlar halen büyük bir hızla devam etmektedir. Bu ortamda 150 bin liralık bedelde de büyük aşınmalar olmuştur. 150 bin liralık faizsiz evlilik kredisi desteği, zamların aşındırıcı etkisi göz önünde bulundurularak artırılmalıdır.”