Cumhur İttifakı seçim protokolünü YSK’ye teslim etti

Yayın tarihi: 24 Mart 2023 Cuma 4:41 pm - Güncelleme: 24 Mart 2023 Cuma 4:56 pm

Cumhur İttifakı, seçim protokolünü Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) teslim etti. AKP, MHP, BBP ve YRP’nin yetkilileri açıklamada bulundu. AKP’nin listelerinden seçime katılacağını açıklayan HÜDA-PAR’ın ismi protokolde geçmedi.

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı olarak CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu açıklamasının ardından AKP’nin oyları anketlerde eridi. İktidar, yeni ittifaklar için pazarlık masasına oturdu. Hizbullah’ı terör örgütü olarak görmeyen ve Anayasa’nın ilk 4 maddesini tartışmaya açan HÜDA-PAR, AKP listelerinden seçime gireceğini açıkladı.

AKP’nin ittifak teklifini reddettikten sonra geri adım atan Yeniden Refah Partisi de (YRP), Cumhur İttifakı’na katıldığını açıkladı.

AKP, MHP, BBP ve YRP’nin temsilcileri ittifak protokolünü YSK’ye teslime ettikten sonra açıklamada bulundu. Siyasiler, basın mensuplarını sorularını almadı. Sırasıyla parti temsilcileri şunları sarf etti:

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız:

“14 Mayıs’ta yapılacak seçime, AKP, MHP, BBP ve YRP adı altında katılma kararını vermiştir. 15 Temmuz Türkiye için dönüm noktasıdır. Yenikapı’daki mutabakat milli şuura dönüşmüştür. Cumhur İttifakı haklının güvencesidir. Demokrasinin teminatı olmaya devam edecektir. Seçimlere girerken depremin yaralarını sarmak gayemizdir. İttifakımız Türk İslam aleminin güvencesidir. Milletimizin sağ duyusuna inanıyor, ferasetine inanıyoruz. Ülkemize milletimize hayırlı olsun”

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bayram Sakartepe:

“Vatanımızın menfaatleri için Cumhur İttifakı’na katıldık. Genel Başkanımız 18.00’de açıklama yapacaktır.”

Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Yelis:

“Biz BBP olarak Cumhur İttifakı’nın hayırlar getirmesini niyaz ediyoruz. İttifakın genişlemesine katkıda bulunduk. İnşallah milletimiz sandıkta milletimiz sayın Erdoğan’ı seçecek. Biz de Meclis’te en üst derecede temsil edileceğiz”

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz:

“AK Parti, MHP, BBP ve YRP bir araya gelmek suretiyle Cumhur İttifak’nın yeni kurgusunu oluşturdu. İttifakı oluşturan partiler, kendi özgün siyasi görüşlerini muhafaza ederek katılmaktadır. Bu birliktelik ahlakı esas alan bir birlikteliktedir. Cumhur İttifakı olarak, Cumhuriyetimizin yeni yüzyılında Türkiye’yi lider ülke haline getirmeye gayret edeceğiz”

 

AKP 6284’ü gözden çıkardı! Yeniden Refah Cumhur İttifakı’na katıldı