Çorum Valisi bu yıl da vatan haini İskilipli Atıf’ın anmasına katıldı!

Yayın tarihi: 5 Şubat 2023 Pazar 10:11 am - Güncelleme: 5 Şubat 2023 Pazar 10:14 am

Vatana ihanet nedeniyle idam edilen İngiliz işbirlikçisi İskilipli Atıf bu yıl da devlet erkanı tarafından mezarı başında anıldı.  Vali Mustafa Çiftçi ve Kaymakam Yunus Emre Vural’ın katıldığı anmaya AKP’liler ve MHP’liler de eşlik etti.

Ceza Kanunu’nun 55. maddesi gereğince “Anayasayı Tağyir” suçu iddiasıyla “vatana ihanetten” 4 Şubat 1926 yılında idam edilen İskilipli Atıf, ölümünün 97’inci yılında, memleketi olan Çorum’un İskilip ilçesindeki mezarı başında anıldı. Atıf Derneğince, Gülbaba Mezarlığında bulunan 2012’de yaptırılan Atıf Hoca Anıt Mezar ve Külliyesi’nde tören düzenlendi.

AKP’li Numan Kurtulmuş vatan hainini övdü, Atatürk dönemini hedef aldı!

DEVLET ERKANI TAM KADRO TÖRENE KATILDI

AKP’li başkan itiraf etti: Kemalist düzeni yerle bir edeceğiz

Sözcü’nün haberine göre; önceki yıllarda yapılan törenlere katıldığı için tepki çeken Çorum Valisi Mustafa Çiftçi başta olmak üzere, AKP Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, İskilip Kaymakamı Yunus Emre Vural, MHP’li İskilip Belediye Başkanı Ali Sülük, Çorum İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Bektaş, Atıf Derneği Başkanı Mustafa Lek, İskilipli Atıf’ın yakınları ve vatandaşlar katıldı. Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başlayan törenin ardından İskilipli Atıf için öğle namazı öncesi mevlit de okutuldu.

İskilipli Atıf’ı anan bürokratların AKP dönemindeki sıra dışı yükselişleri