Çorlu’da polis zorbalığı! Evinin bahçesinde oturan yurttaşa polisler şiddet kullandı

Yayın tarihi: 25 Mayıs 2020 Pazartesi 9:43 am - Güncelleme: 26 Mayıs 2020 Salı 7:07 pm

Çorlu’da Ramazan Bayramı’nın ilk günü evinin bahçesinde oturan yurttaşlara polis, “Şerefsizler içeri girsenize” diye bağırıyor. Yurttaşların tepkisi üzerine bir grup polis, kapının önünde oturan aileye şiddet uyguluyor.

Tekirdağ Çorlu’da sokağa çıkma yasağının ilk günü, polis evinin önünde oturan Dursun Gültaş’ı ve ailesini darp ederek, ters kelepçeyle gözaltına alıyor.

Polise bak! 26 yıllık öğretmeni ensesinden tutup darp etti

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde polis, evinin önünde oturan Dursun Gültaş’a, “Şerefsizler içeriye girsenize” diyerek bağırıyor. Gültaş’ın yanıt vermesi üzerine polis, tüm aileye şiddet uyguluyor. Görüntülerde dört araçtan inen 8 polisin tarafından aileye saldırıldığı görülüyor. Polis aracının önünde sırayla yere yatırılarak ters kelepçe yapıldığı görülürken olayın son dakikalarında “destek” ekip geliyor.

Ankara’nın göbeğinde bekçi şiddeti! Öldüresiye dövüp biber gazı sıktılar

YouTube kanalına da aynı videoyu yükleyen Ali Osman Önder isimli yurttaş da olayı şöyle anlattı:

“Dursun Gültaş. Aslen Sinoplu. Kendi halinde bir gariban. Tek suçu evinin önünde oturması. Görgü tanıklarının iddiasına göre, Tekirdağ Çorlu’da silahtarağa mahallesinde evinin önünde otururken devriye gezen bir polis kendisine, ‘Şerefsizler içeriye girsenize’ diye bağırıyor. Vatandaş da polise, ‘Bu üslup devletimizin polisine yakışmıyor’ diye tepki gösterince, polis ‘Kes sesini lan’ diyerek Dursun Gültaş ve ailesine girişiyorlar. Tam 4 araba ekip ailenin tamamını dövüyorlar. Görüntüyü çeken kişi fark edilince ellerinden görüntüyü almak için onun da peşinden bulunduğu yere gidiyorlar. Polis devletimizin polisidir. Polisin bu davranışı kabul edilemez. Her daim polise, askere dua eden bu millete bu zulüm yapılmamalıdır.”

İstanbul Emniyeti’nden Kadıköy’de kuryeyi darp eden polisle ilgili açıklama

POLİSLER AÇIĞA ALINDI

Valilik’ten yapılan açıklamada şiddet olayı doğrulanarak, “Olayda aşırı güç kullandığı iddia edilen görevlilere işten el çektirilmiş ve haklarında Adli ve İdari soruşturma başlatılmıştır” denildi.

Tekirdağ’da sokağa çıkma yasağını ihlal ettikleri gerekçesiyle vatandaşlara dün aşırı güç kullanan polisler açığa alındı.

Tekirdağ Valiliği’nin açıklaması şöyle:

24.05.2020 günü saat 15:30 sıralarında Çorlu İlçemiz Silahtarağa Mahallesi Selimiye Camii civarında sokağa çıkma yasağını ihlal eden vatandaşların olduğu ihbarı üzerine Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı bir Ekip olay yerine intikal etmiştir, olay yerinde bulunan iki şahıs görevli memurlara mukavemet göstererek linç etmekle tehdit etmişlerdir.

Akabinde hakaretlerde bulunmaları üzerine şahıslar etkisiz hale getirilmiş, bir şahsın üzerindeki mandallı sustalı diye tabir edilen bıçak rızaen teslim alınmış, şahıslara sokağa çıkma yasağını ihlal ettiklerinden dolayı idari işlem yapılmıştır. Görevli Memura Mukavemetten konu ile ilgili nöbetçi Cumhuriyet Savcısı’na bilgi verilerek alınan talimatlar sonrasında Şüpheli şahıslar 25.05.2020 günü öğleden önce hazır edilecektir bilgisi alınmıştır.

Olayda aşırı güç kullandığı iddia edilen görevlilere işten el çektirilmiş ve haklarında Adli ve İdari soruşturma başlatılmıştır.