Çorlu Tren Katliamı davasının karar duruşması yarın!

Yayın tarihi: 24 Nisan 2024 Çarşamba 2:03 pm - Güncelleme: 24 Nisan 2024 Çarşamba 2:03 pm

Haber: TELE1 Haber Merkezi

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde 2018 yılında 25 kişinin yaşamını yitirdiği, 317 kişinin yaralandığı tren katliamı davasının karar duruşması yarın görülecek.

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinin Sarılar köyü yakınlarında 8 Temmuz 2018’de meydana gelen, 7’si çocuk 25 kişinin hayatını kaybettiği, 300’den fazla kişinin de yaralandığı tren faciasına ilişkin 13 sanığın ‘taksirle bir veya birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma’ suçundan yargılandığı davanın karar duruşması yarın görülecek.

SON DURUŞMA KARAR ÇIKMASI BEKLENİRKEN ERTELENMİŞTİ

Davanın son duruşması 29 Şubat tarihinde görülmüş, karar çıkması beklenen duruşma sanıkların son savunmasının alınmadığı gerekçesiyle 25 Nisan 2024 tarihine ertelenmişti.
Hayatını kaybedenlerin yakınları, duruşma salonunda kararı ‘Katil yargı’ sloganları atarak mahkemeyi protesto etmişti.

CAN ATALAY’DAN ÇAĞRI

“Duruşmadan bir gün önce, tutuklu TİP Hatay Milletvekili Can Atalay da sosyal medya hesabından çağrı yaptı. Atalay’ın paylaşımında şu ifadeler yer aldı:
Yarın, 25 Nisan 2024’te saat 09:30’da, Çorlu Halk Eğitim Merkezi’nde Çorlu Tren Katliamı davasının karar duruşması görülecek.
Bu dava, sadece hukuki bir süreç değil, aynı zamanda bir vicdan meselesidir.
2018 yılında gerçekleşen bu katliamda hayatını kaybedenlerin ailelerinin acılarını duymak ve adalet taleplerine destek vermek hepimizin yurttaşlık görevi olmalıdır.
Ancak bir arada olursak sosyal cinayetlerin gerçek sorumlularının yargılanması ve benzer felaketlerin bir daha yaşanmaması mümkün.
Unutmayalım ki bu sadece bir dava değil, aynı zamanda bir vicdan meselesidir.”

Ali Mahir Başarır Mesut Kocagöz’ün tutuklanmasına Çorlu’yu hatırlatarak tepki gösterdi

Kaynak: TELE1