Çöl tozları İzmir ve Ege’de etkisini sürdürüyor

Yayın tarihi: 25 Nisan 2024 Perşembe 5:47 am - Güncelleme: 25 Nisan 2024 Perşembe 6:09 am

Kuzey Afrika üzerinden gelen çöl tozları, İzmir başta olmak üzere Ege ve Akdeniz bölgesinde görüş mesafesinde düşme ve hava kalitesinde azalmaya neden oluyor.

Toz taşınımı nedeniyle İzmir’de de görüş mesafesi düşerken, hava kalitesi olumsuz etkilendi. Şehir merkezinde ve bazı bölgelerde gece görüş mesafesi azaldı.

Çöl tozunun, Ege ve Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu’da Suriye sınırında 1-2 gün daha etkisini sürdürmesi bekleniyor.

PROF. YAŞAR: ÇÖL TOZLARI YAŞAMIN OLMAZSA OLMAZIDIR

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Doğan Yaşar, çöl tozunun her yıl mart sonu ve nisan ayında oluştuğunu belirterek, astım ya da bahar alerjisi olanlar için maske önerisinde bulunarak “Pazartesiden itibaren yoğun çöl tozu geldi. Tamamen çöl tozu bulutu var. İzmir’de güneşi göremedik, ancak gördüğünüz ormanlar, yeşilliklerin hepsinin temelinde çöl tozu vardır. Çöl tozları yaşamın olmazsa olmazıdır” dedi.

İzmir Şehir Hastanesi’nde “katliam” tehdidi! “Beyaz kod” verilen şüpheli tutuklandı

Çöl tozları toz aşınımı İzmir Ege

Kuzey Afrika üzerinden gelen Çöl tozları nedeniyle İzmir’de de görüş mesafesi düşerken, hava kalitesi olumsuz etkilendi.

Kaynak: AA