‘Çok Yaşa Tayyip Dede’ şarkısıyla hatırlanan Ömer Faruk Belviranlı da ‘ödülü’nü aldı

Yayın tarihi: 11 Ağustos 2023 Cuma 12:00 pm - Güncelleme: 11 Ağustos 2023 Cuma 12:56 pm

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü’ne yeniden Ömer Faruk Belviranlı atandı. Belviranlı 2021’de Erdoğan’ın doğum günü için Konyalı öğrencilerden oluşan bir koroya ‘Çok Yaşa Tayyip Dede’ şarkısını söylettirmesiyle ünlenmişti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na yapılan atamalar ‘ödül gibi’ olarak yorumlandı. Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü’ne Tamer Karadağlı’nın atanmasının yankıları sürerken, Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü’ne de 15 Nisan 2023’te asaleten atanan Ömer Faruk Belviranlı yeniden getirildi.

Belviranlı 1991 yılında sanatçı olarak atandığı Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğunda müdürlük görevinde de bulunmuştu. Ayrıca Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğünde Genel Müdür Yardımcılığı görevinde bulunuyordu.

Sözcü’nün haberine göre, Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu sanatçısı Hüseyin Kubilay Öztuğ tarafından AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın doğum günü için yazılıp bestelenen, “Çok Yaşa Tayyip Dede” şarkısı, topluluğun yöneticisi Ömer Faruk Belviranlı tarafından özgün bir projeye dönüştürülmüştü. Şarkı, Konyalı ilköğretim çocuklarından oluşturulan koro ile Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu kayıt stüdyosunda seslendirilerek kaydedilmiş ve yine Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Konser Salonu’nda video kaydı yapılmıştı.

​’Çok Yaşa Tayyip Dede’ şarkısının sözleri şöyle:

“Sevgin her an kalbimde

Çok yaşa Tayyip Dede

Seni çok seviyoruz

Çok yaşa Tayyip Dede

Vatanını çok seven bizler için didinen

Düşmana diz çöktüren yiğit, yürekli dede

Minik kalbim seninle

Dik dur sakın eğilme vatanıma sahip çık düşman her an tetikte

Tablet, kitap dağıttın

Bizi hep öne aldın

Önce çocuklar dedin

Bizi sen ne çok sevdin

Hasta olmak istemem hastaneyi hiç sevmem Tayyip dedem sayende doktor yokluğu çekmem

15 Temmuz bir destan Tayyip dedem Başkomutan

O gerçek bir kahraman

Çelik yürekli kalkan

Mutlu, mesut yaşamak koşup oyun oynamak

Tek dileğim Allah’tan vatanımda yaşlanmak”

Belviranlı 1991 yılında Sanatçı olarak atandığı Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğunda müdürlük görevinde de bulunmuştu. Ayrıca Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğünde Genel Müdür Yardımcılığı görevinde bulunuyordu.

ÖMER FARUK BELVİRANLI KİMDİR?

31 Ocak 1964 yılında Konya doğumlu Belviranlı, 2008 yılında tamamı amcası Dr. Ali Kemal Belviranlı’nın bestelerinden oluşan bir tasavvuf müziği albümü çıkardı. 2011 yılında Gülzâr-ı Safâ adlı 2. Tasavvuf Müziği albümü Selçuklu Belediyesi tarafından yayınlandı. 2012 yılında “Şarkılar O’nu Söyler” adlı 3 CD’den oluşan 3. albümü Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından sanatseverlerin beğenisine sunuldu. 2013 yılında projesini hazırlayıp sanat yönetmenliğini yaptığı Osmanlı’dan günümüze cami musikisi isimli alanında bir ilk olan albümü Bursa Osmangazi Beşediyesi tarafından Kültür hayatımıza takdim edildi. Belviranlı, ABD ve Avustralya başta olmak üzere tüm Avrupa ülkelerindeki Türk müziği ve tasavvuf müziği konserlerine Solist olarak davet edildi ve buralarda konserler verdi.

Yurtdışında birçok ülkede; Hz. Mevlana, Mevlevilik ve Tasavvuf Müziği konulu panel ve konferanslara konuşmacı olarak davet edildi ve bu ülkelerde bildiriler sundu.

Erdoğan Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü’ne Tamer Karadağlı’yı atadı

Berna Laçin’den Tamer Karadağlı tepkisi