CoinTR,  Cropto Buğday Token’ını (CROW) listeledi

Yayın tarihi: 23 Ocak 2024 Salı 8:00 am - Güncelleme: 22 Ocak 2024 Pazartesi 5:41 pm

Türkiye’de bir ilk olan bu listelemede, CoinTR, tarımsal ürünlere dayalı kripto varlık hizmeti, blokzincir teknolojisi ve tarım sektörünü bir araya getiren CROW’u yatırımcılarına sunuyor.

Cropto Buğday Token Nedir?

Cropto, buğday, arpa, mısır, fındık gibi temel tarımsal ürünleri temsil eden çeşitli tokenlar aracılığıyla yatırımcılara dijital varlık üzerinden tarım ürünlerine yatırım yapma fırsatı sunan bir projedir.

CROW da tarım emtiası olan buğdayı tokenize etmeyi amaçlayan bir tür tokendir. Buğdayın tokenize edilme süreci, depolara gelen ve bağımsız laboratuvarlar tarafından test edilen buğdayın depo belgesi oluşturulmasıyla başlar.

CoinTR

İlginizi çekebilir: Fujitsu’dan bulut tabanlı akıllı sera

Bu belge, Cropto tarafından AgriFintech adına satın alınır. Ardından, ERC-20 CROW, depo rezerv belgesiyle eşleştirilerek ihraç edilir. Bu süreçte, depo rezerv belgesindeki bilgiler şeffaf bir şekilde blok zincire kaydedilir ve ihraç edilen token’lar borsalarda işlem görmeye hazır hale gelir.

CROW Depo Rezerv Belgesi’ni sistemden çıkartmak için ürettiği emtia token sayısı kadar itfa etmek zorundadır. Bu noktadan sonra, CROW bu belgeyi sistemden çıkartarak buğdayı satabilir.

CROW, tarım sektörüne özgü blokzincir tabanlı projeler geliştirerek sektöre katkıda bulunmayı amaçlayarak yatırımcılara şeffaf ve güvenilir bir dijital varlık platformu sunmayı hedeflemektedir.

CROW Buğday Token (CROW) Nasıl Satın Alınır?

Kullanıcılar, CoinTR PRO’ya kaydolarak ve KYC süreçlerini tamamlayarak Türkiye bankalarını kullanarak fiat transferi gerçekleştirebilirler. Aynı zamanda, diğer borsalardan ve merkeziyetsiz cüzdanlardan token transferi yaparak yeni CROW/USDT işlem çiftinden satın alma işlemlerini gerçekleştirebilirler.

Huawei FreeClip inceleme: TWS kulaklıklarda yeni moda!

Kaynak: TELE1