Çocukları gizlice çekip paylaşan Pakistanlılar yakalandı

Yayın tarihi: 21 Nisan 2022 Perşembe 10:12 am - Güncelleme: 21 Nisan 2022 Perşembe 10:12 am

İstanbul’da oyun oynayan çocukları gizlice çeken Pakistan uyruklu kişi yakalandı. Videodaki diğer kaçak göçmenlerinde yakalandığı Gaziosmanpaşa Kaymakamı Numan Hatipoğlu duyurdu.

İstanbul Gaziosmanpaşa’da Pakistan uyruklu kaçak göçmen oyun oynayan çocukları gizlice videoya çekip TikTok’ta paylaştı. Videoda kaçak göçmenin çocukların videosunu çektikten sonra belaltı hareketler yaptığı görüldü. Kaçak göçmen emniyet ekipleri tarafından yakalanırken videoda yer alan diğer kaçak göçmenler hakkında bir bilgi yoktu. Gaziosmanpaşa Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Twitter hesabından diğer kaçak göçmenlerin de yakalandığını bildirdi. Hatipoğlu şunları bildirdi:

 

“…Yapılan operasyonlar ile görüntülerde yer alan diğer şahıslar ve izinsiz yurda giren çeşitli şahıslar yakalanarak haklarında işlemlere başlanılmıştır. Kamuoyuna saygılarımla duyururum.”

NE OLMUŞTU?

Yurda kaçak yollarla giren Pakistan uyruklu bir kişi İstanbul’da oyun oynayan çocukların videosu gizlice çekip TikTok’ta paylaşmıştı. Videoda kaçak göçmenin bel altı hareket yaptığı görülmüş ve sosyal medyada büyük tepkilere neden olmuştu. Aynı zamanda videoda başka kaçak göçmenlerin olduğu da görülmüştü. Videoyu paylaşan kaçak göçmen ise polis ifadesinde, “Yaklaşık 3-4 ay önce illegal yollardan İran üzerinden Doğubeyazıt’a geldim.Ben Türkiye’ye yeni geldiğim için paylaşımın suç olduğunu bilmiyordum” demişti.

 

Çocukları gizlice çekip paylaşan Pakistanlı yakalandı