Çocuklara tecavüz eden Afgan mafya lideri Türkiye’ye geldi

Yayın tarihi: 22 Şubat 2022 Salı 9:57 am - Güncelleme: 22 Şubat 2022 Salı 4:43 pm

1990’larda Gulbeddin Hikmetyar ile çalışan, 2000’li yıllarda Eski Başbakan Hamid Karzai ile beraber meclise giren mafya lideri Allah Gul Mujahid de soluğu Türkiye’de aldı.

Erkek çocuklara tecavüz videoları sosyal medyada dolaşan, Taliban tarafından Ekim ayında gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Allah Gul Mujahid’in İran üzerinden Türkiye’ye girdiği öne sürüldü. Odatv Allah Gul Mujahid’le ilgili iddiaları yazar Esedullah Oğuz ile konuştu.

KARZAİ İLE İYİCE GÜÇLENDİ

Allah Gul Mujahid’i yıllardır dışarıdan tanıdığını belirten Esedullah Oğuz şu bilgileri verdi:

“Savaş lordu da denilen 90’larda mücahit komutanlardan, Tacik asıllı bir isim. İnsanların evlerini yağmalayan, yol kesen tiplerden. Karzani döneminde 2 dönem milletvekili seçildi. Son 20 yılda Taliban öncesi dönemde insanların evleri gasp etti, uyuşturucu işlerine girdi, çocuklara tecavüz etti. Afganistan da herkesin tanıdığı bir isim.”

Uçak kiralayıp hayvanları Afganistan’daki Taliban’ın elinden kurtardılar

YAPILANMA VAR İDDİASI

Oda Tv’den Hazar Şahsuvar’ın haberine göre, Esedullah Oğuz, Allah Gul Mujahid gibi çok sayıda karanlık ismin Türkiye’ye geldiğini öne sürerek şunları anlattı:

“Son dönemde benim bildiğim Beylikdüzü civarında 200-300 bu tarz mafyavari, sapık, uyuşturucu baronu tipler Türkiye’ye geldi. Eski rejimde bunlar emniyet müdürü, ordu komutanı, milletvekili gibi görevlerde de bulunmuştu. Bunlar 250 bin dolar karşılığı vatandaşlık hakkına sahip oldu Türkiye’de. Bunlar karanlık tipler. Afganistan’ın sorunlarını buraya getirdik. Bunlar milyon dolarla Türkiye’ye geldi. yasadışı, kara para bu. Bunlar insanların mallarını gasbeden tipler.”

TALİBAN’IN ELİNE GEÇTİ VE…

Allah Gul Mujahid’in erkek bir çocuğa tecavüz ettiğine dair sosyal medyada dönen videoya dair Esedullah Oğuz şu ifadeleri kullandı:

“Benim edindiğim bilgi bu videoyu kendisi çekmiş Taliban bunu yakalayınca Taliban’ın eline geçiyor. Bir askerde bunu sosyal medyaya yüklüyor. Videoyu paylaşıp Peştunca konuşarak ‘Mücahit dediğiniz adam bunları yapıyor’ diye küfürler ediyor. Böyle bir sapığın Türkiye’ye gelmiş olması ve Türkiye’nin buna kucak açması akılalmaz. Bu adam sınır dışı edilmeli. Taliban’ın zulmünden kaçan üniversiteli kadınları alsınlar bunlar yerine.”

YANINDA KİMLER VAR

Allah Gul Mujahid’in yanında başka karanlık isimlerin de yer aldığını öne süren Esedullah Oğuz sözlerini şöyle bitirdi:

“90’lı yıllarda Kabil halkını soyup soğana çeviren isimlerden. Mücahitler Kabil’i kendi aralarında paylaşmıştı. O komutanlar birçok tecavüze cinayete karıştı. Göz koydukları kadınları kaçırdılar, evlere girip tecavüzler ettiler. Her pisliği yaptı o dönem. 2001 sonrası daha da güçlendi. Bu sefer devletin güçlerini kullanarak bunları yapmaya başladı. O isimle beraber Özbekistan’a açılan Hayratan’ın emniyet müdürü de buraya gelmiş. Onunla ilgili de bir sürü iddia var. Özbekistan üzerinden Türkiye’ye bu ekibin para soktuğuna dair iddialar da var. Yanında başka karanlık isimler de var.”

Aynı iddialarla ilgili Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ da açıklamalarda bulundu ve suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı. Ümit Özdağ “Parası olan mafya, sapık, soyguncu, uyuşturucu kaçakçısı, çocuk tecavüzcüsü 250 bin dolar veren herkes Türkiye’de vatandaşlık alıyor. İşte bir örnek; çocuk tecavüzcüsü Afgan mafya lideri…” ifadelerini kullandı.

Gizli bilgiler yayıldı, Dünya Bankası’nın karanlık yüzü ortaya çıktı