Çocuk parkındaki bıçaklı saldırıyla sarsılan Fransa’da şimdi de bomba ihbarı

Yayın tarihi: 8 Haziran 2023 Perşembe 7:12 pm - Güncelleme: 8 Haziran 2023 Perşembe 7:16 pm

Fransa‘nın Montpellier şehrindeki bir ortaokulda bomba ihbarı yapıldı. Polis ekipleri, ihbarın ardından okulu tahliye etti.

Fransa, bugün Annecy kentindeki çocuk parkına gerçekleştirilen saldırıyla sarsıldı. Bıçaklı bir kişi parkta 8’i çocuk 9 kişiyi yaralarken, Fransız makamları saldırıyla ilgili herhangi bir ‘terör’ bulgusu tespit edilmediğini açıkladı.

Fransa’yı sarsan saldırının ardından, Montpellier kentindeki bir okulda bomba ihbarı yapıldığı öğrenildi.

Herault Bölgesi Emniyetinden yapılan açıklamada, kentteki Jeu de Mail Ortaokulunun, bomba ihbarı üzerine tahliye edildiği belirtildi.

Açıklamada, bölgedekilere, güvenlik kontrollerinin hızlı sonuçlanması için alana yaklaşmamaları çağrısı yapıldı.

Bölgede ekiplerin çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

Fransız basını, bomba ihbarının okul yönetimine e-posta yoluyla yapıldığını yazdı.

Okuldaki öğretmen ve öğrencilerin güvenlik gerekçesiyle yakındaki spor salonuna götürüldüğü belirtildi.

SAVCIDAN AÇIKLAMA

Annecy Cumhuriyet Savcısı Line Bonet-Mathis, alana gelen Başbakan Elisabeth Borne ile basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Bonet-Mathis, saldırıya ilişkin başlatılan soruşturma çerçevesinde henüz bir terör bulgusuna rastlanmadığını, saldırganın gözaltına alındığını ve hakkında cinayete teşebbüsten dava açıldığını belirtti.

Başbakan Borne da saldırıda biri İngiliz, biri Alman 4 çocuk, toplam 6 kişinin yaralandığını, yaralı çocukların durumunun ağır olduğunu söyledi.

Borne, şüphelinin bilinen bir suç öyküsünün bulunmadığını, İsveç’te mülteci statüsüne sahip bir Suriyeli olduğunu kaydetti.

Öte yandan, Fransız basınında polis kaynaklarına dayandırılan haberlerde, 1991 doğumlu şüphelinin Hristiyan olduğu, saldırı esnasında iki kez İngilizce “İsa Mesih adına” diye bağırdığı ifade edildi.

Fransa’da çocuklara bıçaklı saldırı! 9 yaralı