Çocuk istismarını savunan ‘Prof. Özgüven’in skandalları bitmiyor: Doçent bile olamaz

Yayın tarihi: 18 Mayıs 2020 Pazartesi 5:46 pm - Güncelleme: 18 Mayıs 2020 Pazartesi 5:46 pm

Doğum yapmak için en uygun yaşın 12-17 yaş aralığı olduğunu savunarak büyük tepki çeken Prof. Dr. Muttalip Kutluk Özgüven’in profesörlük için yeterli şartları taşımadığı ileri sürüldü. MEF Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erhan Erkut, “Makalelelerini inceledim. Hiçbirisi hiç birisi Web of Science tarafından taranan dergilerde yer almamış. Özgüven Türkiye’de hiç bir üniversitede bırakın profesör, doçent bile olmamalı” dedi.

Katıldığı televizyon programında 12 yaşın doğurmak için ideal yaş olduğunu savununca İstanbul Aydın Üniversitesi’ndeki görevine son verilen Prof. Dr. Muttalip Kutluk Özgüven’in profesör olmak için gerekli şartları yerine getirmediği ileri sürüldü.

Çocuk istismarını savunan Prof. Dr. Muttalip Kutluk Özgüven’in makalesi çalıntı çıktı!

Özgüven’in makalelerini inceleyen MEF Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erhan Erkut, “Özgüven bırakın Profesör olmayı, Doktor Öğretim Üyesi (eski tabir ile yardımcı doçent) olarak bile işe başlayamaz. Özgüven Türkiye’de hiç bir üniversitede bırakın profesör, doçent bile olmamalı” dedi.

Gerici Akit’te ’12-17 yaş ideal doğum yaşıdır’ sözlerine Jinekologlardan tepki!

“DOÇENT OLARAK BİLE İŞE BAŞLAYAMAZ”

MEF Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erhan Erkut gazetepencere.com‘daki köşesinde, Özgüven’in yayımladığı 7 makalesinden hiç birisinin Web of Science (WOS) tarafından taranan dergilerde yer almadığını belirterek şöyle yazdı:

“2004’de doktorasını aldıktan sonra 2009’da Saraybosna’da, 2013’de ise Zirve’de doçent, 2015’de ise Aydın’da Profesör olan Dr. Özgüven’in akademik yükselmesini sağlayan makaleleri inceledim. Dr. Özgüven’in “uluslararası alan endeksli hakemli dergilerde yayınlanan makaleler” başlığı altında 7 makalesi bulunuyor. Bu 7 makaleden 5 tanesi Türkiye’de yayınlanan dergilerde (ikisi üniversite dergisinde, üçü ise bir şahsın yayınladığı e-dergide), biri Güneydoğu Avrupa’ya odaklı bir dergide (4 yazarlı olarak) yayınlanmış.

CHP’li Taşcıer, çocuk istismarını meşrulaştıran Prof. Özgüven için harekete geçti

Akademik Ahlak Türkiye (@AcademikAhlak) Twitter hesabı, bir makalesinin ise %58’inin başka kaynaklardan alıntı olduğunu belirtti. Dr. Özgüven’in uzmanlık alanı olan bilgisayar mühendisliğinin ana-akım dergilerinde hiçbir yayını yok. 2012’den bu yana (son 8 yılda) makalesi yok, ama 2015’de Prof. olmuş! Belki en önemli nokta şu: bu 7 makalenin hiç birisi Web of Science tarafından taranan dergilerde yayınlanmamış. Yani, WoS’da yapılan bir taramada SCI veya SSCI makale sayısı sıfır çıkıyor. Benim yakından tanıdığım hiç bir prestijli üniversitede Dr. Özgüven bırakın Profesör olmayı, Doktor Öğretim Üyesi (eski tabir ile yardımcı doçent) olarak bile işe başlayamaz.

Dr. Özgüven’in Doçent ve Profesör olduğu yıllarda, Üniversitelerarası Kurul’un mühendislikte doçentlik şartı “Başvurulan doçentlik bilim alanı ile ilgili SCI-Expanded veya SSCI kapsamındaki dergilerde toplam en az üç özgün makale (editöre mektup, özet, derleme, teknik not ve kitap kritiği hariç) yayımlamış olmak” idi. Yani, Dr. Özgüven Türkiye’de hiç bir üniversitede doçent bile olmamalı idi.”