Çocuk istismarını savunan Prof. Dr. Muttalip Kutluk Özgüven’in makalesi çalıntı çıktı!

Yayın tarihi: 16 Mayıs 2020 Cumartesi 6:04 pm - Güncelleme: 16 Mayıs 2020 Cumartesi 9:34 pm

Akit TV’de yaptığı çocuk istismarını meşrulaştıran açıklamalarla tepki çeken İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Muttalip Kutluk Özgüven’in 2009 yılında yazdığı makale çalıntı çıktı.

 

Çocuk istismarını meşrulaştırarak, “13-16 yaş çocuk doğurmak için ideal” açıklamasını yapan Prof. Dr. Özgüven’in 2009 yılında yayınladığı makalesinin intihal olduğu ortaya çıktı.

HaberTürk yazarından ’13-16 yaş çocuk doğurmak için ideal’ diyen akademisyene: Kimse kusura bakmasın…

Konuyla ilgili açıklama yapan Akademik Ahlak Türkiye sayfası, “Sn Prof. Dr. Muttalip Kutluk Özgüven, kamuya açık profilinizden size ait olduğu görülen 2009 yılına ait 6 sayfalık makaleniz ile 2005 yılında Dr. Daniel Laughlin tarafından yayımlanmış 58 sayfalık bir makale arasında çok büyük oranda bir benzerlik mevcut. Bu bir intihal midir?” ifadelerini kullandı.

Akit TV’de istismarı meşrulaştıran akademisyenin görevine son verildi!

 

NE OLMUŞTU?

İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Muttalip Kutluk Özgüven, Akit TV’de 13-16 yaş aralığındaki çocuklar için “Süper kadın diye bir ırk var. Bu yaş ilk çocuğu doğurmak için ideal bir yaş olarak belirlenmiş” demişti. Özgüven’e tepkiler çığ gibi büyürken, İstanbul Aydın Üniversitesi söz konusu ifadelerin kabul edilemez olduğunu belirterek personel hakkında hukuki süreç başlattığını duyurmuştu. Özgüven’in üniversitedeki görevine son verildi.