CNN Türk ekibine Ukrayna’da ateş açıldı

Yayın tarihi: 3 Mart 2022 Perşembe 9:51 pm - Güncelleme: 3 Mart 2022 Perşembe 11:08 pm

Ukrayna‘da CNN TÜRK ekibinin bulunduğu araç Kiev yakınlarında saldırıya uğradı. Bir süre ulaşılamayan ekip daha sonra güvende olduklarını açıkladı.

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik operasyonu sürerken, haber takibi için Lviv’den yolan çıkan CNN TÜRK aracının Kiev yakınlarında ateş açıldı.

CNN Türk spikeri Hande Fırat, canlı yayında aracın lastiklerine ateş açıldığı ve konvoy ile birlikte geri döndüklerini bilgisini verdi. Fırat, muhabir ve kameramana ulaşılamadığını söyledi.

Yine Kiev’de bulunan gazeteci Adem Metan, sosyal medya hesabından, “Lviv’den Kiev’e doğru yola çıkan CNN TÜRK ekibinin aracının olduğu konvoya ateş açıldığı ve kurşunların aracın lastiklerine isabet ettiği belirtildi. Muhabir Samet Güner ve kameraman Caner Emre Kınacı’ya umarım tez zamanda ulaşırız” paylaşımında bulundu.

‘İYİYİZ, GÜVENDEYİZ’

Daha sonra Muhabir Samet Güner ve kameraman Caner Emre Kınacı canlı yayına bağlanarak güvende olduklarını söyledi. Kınacı, “Şu an iyiyiz, güvendeyiz, sadece lastiklerimiz patladı” dedi. Ayrıca Kınacı, kimin tarafından ateş edildiğini bilmediklerini söyledi.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, saldırıya Twitter hesabından “Ukrayna’da CNN TÜRK ekibine yönelik saldırıyı şiddetle kınıyorum. RTÜK olarak konunun yakından takibini yapıyoruz” tepkisini gösterdi.

Rusya ile Ukrayna görüşmesi sona erdi, ‘insani koridor’da anlaşıldı! İşte dakika dakika tüm gelişmeler

TGRT ekibine ateş açıldı