CNN Türk RTÜK’e şikayet edildi

Yayın tarihi: 5 Eylül 2023 Salı 4:34 pm - Güncelleme: 5 Eylül 2023 Salı 4:34 pm

CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, sunucunun A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın şampiyonluğunun ardından Beşiktaş ve Fenerbahçe’nin galibiyetlerini ‘futbolda da yüzümüz güldü’ diyerek vermesi nedeniyle CNN Türk’ü RTÜK’e şikayet etti.

CNN Türk ekranlarında yayınlanan ‘Burçak Bozkuş ile A’dan Z’ye’ isimli programda sunucu A Milli Kadın Voleybol Takımımızın Avrupa Şampiyonluğunu hatırlatarak, “Aslında dün akşam çifte mutluluk yaşadık diyebiliriz. Hem hem filenin sultanları hem de şu an Sabah gazetesinde yer verilen haberde de gördüğünüz gibi futbolda yüzümüz güldü” ifadelerini kullandı. Gelen tepkiler üzerine sunucu Bozkuş özür diledi.

CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu da Bozkuş’un ifadeleri nedeniyle programı Radyo Televizyon Üst Kurulu’na (RTÜK) şikayet etti.

Bozkuş’un yayında taraflı ve yanlı olduğunun görüldüğünü belirten Karasu, Anadolu takımlarını yok saymanın ve üstüne üstlük programdaki gibi ifadeler kullanmanın son derece yanlış olduğunu vurguladı.

Sivas’ın Cumhuriyet’in kurulduğu şehirlerden bir tanesi, Ankara’nın ise Başkent olduğunu ve her iki takımın da köklü geçmişe sahip Anadolu takımı olduklarını vurgulayan Karasu, “Özür dilemek elbette bir erdem, ama bu yayın Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun’a açıkça aykırı. Bağımsız ve tarafsız bir yayın kuruluşunun tavrı olarak kabul edilemez. Taraftarın tepkisi olmasaydı belki geçiştirilecekti. Gereğinin yapılması hususunda RTÜK’e şikayet ettim, soncu hep birlikte göreceğiz” diye konuştu.

CNN Türk binlerce kişiyi mağdur eden dolandırıcıyı övdü! “Öylesine başarılıydı ki…”