CNN Türk binlerce kişiyi mağdur eden dolandırıcıyı övdü! “Öylesine başarılıydı ki…”

Yayın tarihi: 25 Ağustos 2023 Cuma 12:34 pm - Güncelleme: 25 Ağustos 2023 Cuma 12:39 pm

CNN Türk‘te dolandırıcılık olaylarının konu alındığı sabah bülteninde, geçmişte binlerce kişiyi dolandırarak mağdur eden Sülün Osman‘dan “Öylesine başarılıydı ki…” sözleriyle bahsedildi.

Sık sık yayınlarda yapılan hatalarla anılan CNN Türk bu kez başka bir skandala imza attı. Son olarak, yayında KKTC’de Türk askeri ile BM Barış Gücü askerlerinin arasında yaşanan gerginlikte “Türk askeri” yerine “Türkiyeli askerler” ifadesinin kullanılması tepki toplarken CNN Türk bir skandal hata da daha bulundu.

CNN Türk sabah bülteninde son dönemde artış gösteren dolandırıcılık vakaları ele alındı. Yapay zekanın da yaygınlaşmasıyla farklı yollarla dolandırıcılık yapıldığı dikkat çekilen programa, CNN Türk İstihbarat Haber Müdürü Nihat Uludağ da yorumcu olarak katıldı. Uludağ, yapay zeka yöntemi ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sesini taklit ederek iş insanlarını ve üst düzey bürokratları arayarak dolandırıcılık yapmaya çalışan Fatih Emre Hülagü’nün yöntemini anlattı.

Nihat Uludağ’ın, “Yapay zekâ kullanarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sesini taklit ettiği ve bazı işadamlarıyla üst düzey bürokratları arayarak menfaat temin etmeye çalıştığı tespit edildi” sözlerinin ardında arka ses (perfore), tarihi dolandırıcılık olaylarını anlatmaya başladı.

“ÖYLESİNE BAŞARILIYDI Kİ”

“Türkiye’de dolandırıcılık tarihine adını altın harflerle yazdıran ilk isim Sülün Osman’dı” denilen videoda Sülün Osman için, “Öylesine başarılıydı ki ‘dolandırıcılar kralı’ olarak anıldı” ifadeleri kullanıldı.

 

CNN Türk’ün ‘Türkiye askerleri’ ifadesi tepki çekti

Savaş oyunu görüntülerini “Ukrayna’daki son durum” olarak yayınlayan CNN Türk’ten açıklama