Çıray: AKP kongrelerinin sebebi Biontech aşısı mı?

Yayın tarihi: 22 Mart 2021 Pazartesi 11:39 am - Güncelleme: 22 Mart 2021 Pazartesi 11:39 am

İYİ Parti İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray, Pfizer/Biontech aşısının akıbetini Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya sordu. Çıray, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya “AKP’nin lebalep kongrelerinin rahat geçmesinin sebebi aşılar mı?” diye sordu.

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi verdi.
Çıray, Bakan Koca’nın şu soruları yanıtlamasını talep etti:

1- Türkiye’ye 1,5 milyon doz Pfizer/Biontech aşısının geldiği doğru mudur?

2- Avrupa Birliği tarafından paylaşılan belgeye göre Türkiye’ye çoktan geldiği belirtilen 1,5 milyon doz Pfizer/Biontech aşısı kimlere yapılmıştır? Bu kişileri kim, hangi risk ölçütlerine göre belirlemiştir?

3- Topluma mesafe ve hijyen önlemlerinin gevşetilmemesi gerektiği uyarılarının defaatle yapıldığı ve salgın rakamlarının giderek arttığı bir süreçte AKP’nin geçtiğimiz haftalarda bulaşmaya çok müsait, lebalep kongreleri rahatlıkla gerçekleştirebilmesinin nedeni bu aşıların AKP’lilere yapılmış olması mıdır?

4- Şu ana kadar Çin/Sinovac aşısı dışında Türkiye’ye gelen başka aşılar var mıdır? Varsa bunlar hangi aşılardır ve kimlere hangi kriterlere göre yapılmıştır?

İran Devrim Muhafızları’ndan koronavirüs kiti