Çıray: Acilen RTÜK Başkanı’na üç hatta dördüncü maaş bağlanmasını talep ediyoruz!

Yayın tarihi: 12 Nisan 2021 Pazartesi 3:40 pm - Güncelleme: 12 Nisan 2021 Pazartesi 3:44 pm

İYİ Parti milletvekili Aytun Çıray, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanı Ebubekir Şahin’in “Halk Bank’tan da maaş almam yasal ve etik” açıklamasıyla ilgili ironik bir paylaşımda bulundu.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in “RTÜK dışında Halk Bankası Yönetim Kurulu üyeliğimden maaş alıyorum, bu da yasal ve etiktir” açıklamasına İYİ Parti’den ironik bir yanıt geldi.

İYİ Partili milletvekili Aytun Çıray, Twitter hesabından hesabından yaptığı paylaşımda, “Kınıyorum! RTÜK Başkanımız 2 yerden maaş alıyormuş? Bu etik değildir! Acilen kendisine 3 hatta 4. maaş bağlanmasını talep ediyoruz!” ifadesini kullandı.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, birden fazla maaş tartışmaları aldığı ve bunun etik olmadığına yönelik tartışmalara ilişkin olarak, “Beni hedef göstermek amacıyla algı yaratanlar var. Ben bakan müsteşarıyken ne maaş alıyorsam şimdi de aynısını alıyorum. RTÜK Başkanlığı dışında Halk Bankası Yönetim Kurulu üyeliğimden dolayı maaş alıyorum. Bu da yasal ve etiktir” demişti.

Çift maaş aldığını söyleyen RTÜK Başkanı: Bu yasal ve etik