Cinsel istismara uğrayan çocuk altı yıl sonra öğretmenine anlattı! 8 yıl 4 ay hapis

Yayın tarihi: 9 Kasım 2023 Perşembe 11:40 am - Güncelleme: 9 Kasım 2023 Perşembe 11:45 am

Bolu’da K.Ç., 9 yaşındayken 75 yaşındaki komşusu tarafından uğradığı cinsel istismarı okuldaki rehber öğretmenine anlattı. Öğretmenin durumu bildirmesiyle aile şikayetçi oldu, M.Ö. 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Bolu’nun Mengen ilçesinde 2017 yılında yaşanan olayda 9 yaşında olan K.Ç., komşusu M.Ö. tarafından cinsel istismara uğradı. Yıllarca başına gelenleri kimseye anlatamayan K.Ç., haziran ayında derste ağlayınca rehber öğretmeninin niye ağladığını sordu. K.Ç., öğretmenine yıllar önce uğradığı cinsel istismarı anlattı. Öğretmen, okul idaresine, polise ve aileye durumu bildirdi. Ailenin şikayetçi olduğu 75 yaşındaki M.Ö. isimli şahıs gözaltına alındı.

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

M.Ö., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. 6 Haziran’da tutuklanarak cezaevine gönderilen M.Ö. hakkında ‘Çocuğun cinsel istismarı’ suçundan dava açıldı. Bolu 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün görülen karar duruşmasında, suçlamaları reddeden M.Ö., “Kız, komşumun kızıdır. Kendisini kesinlikle kolundan tutup eve zorla getirip, cinsel istismarda bulunmadım. Eşim öldüğü için zaten üzüntü içerisindeyim. Böyle bir şey yapmam imkansız. Tahliyemi ve beraatımı istiyorum” dedi.

‘BU ÇİRKİN OLAYI HEP SAKLADIM’

K.Ç., sanığın cezalandırılmasını istediğini ifade ederek, “Bu çirkin olayı sakladım. Hep korku ile yaşadım. Kimseye bir şey söylememem konusunda beni korkutmuştu. 6 yıl sonra ders sırasında olay aklıma geldi ve ağlamaya başladım. Durumu öğretmenime anlattım. Sanıktan şikayetçiyim ve cezalandırılmasını istiyorum” diye konuştu.

8 YIL 4 AY HAPİS CEZASI

Mahkeme heyeti, M.Ö.’nün ‘Çocuğun cinsel istismarı’ suçundan 8 yıl 4 ay hapisle cezalandırılmasına karar verdi.

Eş değiştirme teklifini reddeden tanınmış oyuncu darp edilip cinsel istismara uğradı