Çin’de doğum oranlarını artırmak için ücretli evlilik izni

Yayın tarihi: 22 Şubat 2023 Çarşamba 8:31 pm - Güncelleme: 22 Şubat 2023 Çarşamba 8:34 pm

Çin’in bazı eyaletlerinde düşen doğum oranını yükseltmek amacıyla yeni evlenen çiftlere 30 gün ücretli izin hakkı tanındığı açıklandı.

Çin Komünist Partisi yayın organı Halkın Sağlığı’nda yer bulan bilgilendirmede bazı Çin eyaletlerinin evliliği teşvik etmek ve düşen doğum oranını yükseltmek amacıyla yeni evlenen gençlere 30 gün ücretli izin verdiği belirtildi. Çin’de asgari ücretli evlilik izni 3 gün, ancak eyaletler artık izin günlerinin sayısını kendileri belirleyebiliyor.

Ülkenin kuzeybatısındaki Gansu ve kömür üretilen Shanxi eyaleti, 30 gün evlilik izni verirken Şanghay 10 ve Sichuan da sadece 3 gün veriyor.

Trump, adaylık için şart koştu!

Güneybatı Finans ve Ekonomi Üniversitesi Sosyal Kalkınma Araştırma Enstitüsü dekanı Yang Haiyang, yaptığı açıklamada “Evlilik izninin uzatılması doğurganlık oranını artırmanın etkili yollarından biri” ifadelerini kullandı.

“Evlilik izninin uzatılması daha çok ekonomik gelişmenin nispeten yavaş olduğu bazı il ve ilçelerde söz konusu” diyen Yang, hem işgücünün artırılması hem de tüketimin canlandırılması gerektiğini de sözlerine ekledi.