Cinayet öncesi yaptığı internet aramaları dikkat çekti!

Yayın tarihi: 15 Şubat 2022 Salı 2:26 pm - Güncelleme: 15 Şubat 2022 Salı 2:30 pm

Maltepe’de 5 Haziran 2020 tarihinde devlet hastanesinde idari bölümde çalışan komşusu Ayşegül Aktürk’ü bıçakla öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Muharrem Eralp’in olaydan 2 gün önce internetten yaptığı aramalar dikkat çekti.

Anadolu 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Muharrem Eralp ve tutuksuz sanık Bayram Eralp katıldı. Duruşmada taraf avukatları da hazır bulundu.
Mahkemenin talebi üzerine İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’nce yapılan incelemede sanığın suç tarihinden 2 gün önce ‘Arapça dua içerikleri, ölüm sözleri, ölüm mesajları, ölüm ile anlamlı sözler ve nasıl hafızamı kaybederim’ şeklinde internet aramaları yaptığı belirtildi.

“ÇOK PİŞMANIM”

Söz verilen tutuklu sanık Muharrem Eralp, kendini öldürmek istediğini iddia ederek “Kayıtlardan da bunu görmüşsünüzdür. Maktul bana kendini öldür deyince ben de kendimi öldürmek amacıyla kendimi bıçaklamaya başladım. Keşke ben ölseydim, çok pişmanım. Herkesten çok özür dilerim, ailesinden çok özür dilerim” dedi.

Olayda kullanılan bıçağı sakladığı iddiasıyla yargılanan baba Bayram Eralp ise “Benim bıçağı saklamak ya da yok etmek gibi bir amacım yoktu. Polis geldiğinde bıçağı da olay yerinde bulmuştur. Benim bu zamana kadar kimseye kötülüğüm olmamıştır” ifadelerini kullandı.

Tomografi odasını birbirine kattılar! Sağlık çalışanları canları kurtarmak için camlı odaya saklandı

‘ÖLDÜRME HAZIRLIĞI YAPTIĞINA DAİR DELİL TESPİT EDİLDİ’

Cumhuriyet savcısı esas hakkındaki mütalaasında sanık Muharrem Eralp ile maktul Ayşegül Aktürk arasında gönül ilişkisi olduğunu, aralarında tam anlamıyla bilinmeyen nedenden dolayı anlaşmazlıklar çıktığını ve sanığın Aktürk’ü bıçakla öldürdüğünü belirtti. Mütalaada, sanığın kendisine engel olmak isteyen kardeşlerini yaraladığı ve internet üzerinden öldürme eylemi için hazırlık yaptığına dair birçok delilin tespit edildiği de hatırlatarak, sanığın müebbet hapisle cezalandırılmasını istedi.

Mütalaa sonrası yeniden söz verilen Muharrem Eralp, “Telefon kayıtlarından da anlaşılacağı üzerine ben tamamen kendimi öldürmeye yönelik araştırmalar yaptım. Keşke ben ölseydim, o yaşasaydı. Ben tasarlayacak olsam neden bunu evimin önünde yapayım” ifadelerini kullandı.

Sanık Bayram Eralp ise “Adaletinize güveniyorum. Kötü niyetimiz yoktu. Ben olayların bu şekilde olmasını istemezdim” dedi.

TUTUKLULUK HALİ DEVAM ETTİ

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, mütalaaya karşı savunma hazırlayabilmeleri için taraf avukatlarına süre vererek, sanık Muharrem Eralp’in tutukluluk halinin devamına karar verdi. Duruşma başka bir tarihe ertelendi.

5 sağlık çalışanını darp ettiler