Cihat Yaycı uyardı: Kuvvetle muhtemel onlar FETÖ’cü

Yayın tarihi: 19 Haziran 2020 Cuma 10:31 pm - Güncelleme: 19 Haziran 2020 Cuma 10:31 pm

Emekli Tümamiral Cihat Yaycı, kendisinin ismiyle çok sayıda sosyal medya hesabı açıldığını ve buralardan siyasi içerikli yorumlar yapıldığı konusunda uyardı. Yaycı, ‘Kuvvetle muhtemel FETÖ’cüler’ ifadelerini kullandı.

Kendi adına açılan söz konusu hesapların kuvvetle muhtemel FETÖ’cüler tarafından açıldığını söyleyen Amiral Yaycı, “Benim adıma sahte hesaplar açarak siyasi söylemlerde bulunuyorlar. Bunların sahte hesaplar olduğunu bilmeyenler tarafından bu hesaplarda yazılanlara itibar edebilecek olanlara üzerimden algı operasyonu yürütmeye çalışıyorlar” dedi.

Deniz Kuvvetleri Kurmay Başkanlığı görevinden alındıktan sonra istifa eden ve emekli olan Cihat Yaycı, Veryansın Tv’ye yaptığı açıklamada, “Hiçbir sosyal medya hesabım yok. Ne Twitter, ne Facebook, ne Instagram hesabım, kesinlikle yok” dedi.

‘BENİMLE İLGİSİ YOKTUR’

Bu hesapların planlı açılıp açılmadığına ilişkin sorumuz üzerine Cihat Yaycı, “Tabii ki planlı yapıyorlar, yoksa niye yapsınlar. Bu hesaplardan yapılan paylaşımların benimle hiçbir ilgisi yoktur. Kimsenin de itibar etmemesini istirham ediyorum. Hiçbir zaman sosyal medya hesabi açmadım açmayı da halihazırda düşünmüyorum” ifadelerini kullandı.

Cihat Yaycı, söz konusu hesaplarla ilgili hem savcılığa hem de sosyal medya sitelerine suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.

Cihat Yaycı, emekli olduktan sonra adına çok sayıda hesap açılmış, bu hesaplardan siyasi paylaşımlar yapılmıştı. Bir kısım hesaplar kapatılırken, bazı hesapların hala varlığının sürdüğü yeni hesapların da açıldığı biliniyor.