Cihan Paçacı: Erdoğan seçim yasaklarına uymayacak

Yayın tarihi: 19 Aralık 2018 Çarşamba 2:12 pm - Güncelleme: 19 Aralık 2018 Çarşamba 2:12 pm

İYİ Parti Genel Sekreteri Cihan Paçacı’nın yayınladığı basın bülteninde ‘Yüksek Seçim Kuruluna seçim yasaklarına uyması gereken kişiler arasında Cumhurbaşkanının da bulunması gerektiğini ve bu eşitsizliğe mahal vermemesini önemle hatırlatıyoruz’ vurgusu dikkat çekti.

Açıklamasında seçim yasaklarına da değinen Paçacı, Yüksek Seçim Kurulu’na da seslenerek;

“24 Haziran’da, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçilmesiyle Başbakanlık makamı kaldırılarak, yürütmenin başının Cumhurbaşkanı olduğu kabul edilmiştir. Sistem değişikliği sonrası Yüksek Seçim Kurulunun, 31 Mart seçimleri için yeni bir düzenlemeye gittiğini ve bu düzenlemede seçim yasaklarına uyması gereken makamlar arasında Cumhurbaşkanını saymayarak, dışarıda bırakmaya hazırlandığını görüyoruz.

Yeni sistemde yürütmenin başı Cumhurbaşkanıdır. Seçim yasaklarına aynı zamanda bir partinin genel başkanı olan Cumhurbaşkanın da uyması zaruridir. Aksi takdirde adil bir seçim ortamından bahsedilemez. Bu düzenleme, diğer partiler aleyhine ve serbest rekabet ortamına büyük zararlar verecektir. Yüksek Seçim Kuruluna seçim yasaklarına uyması gereken kişiler arasında Cumhurbaşkanının da bulunması gerektiğini ve bu eşitsizliğe mahal vermemesini önemle hatırlatıyoruz” dedi.