Tosuncuk bu kez mağdurları suçladı

Yayın tarihi: 11 Mayıs 2022 Çarşamba 11:44 am - Güncelleme: 11 Mayıs 2022 Çarşamba 2:17 pm

Çiftlik Bank ana davasında Mehmet Aydın ve Fatih Aydın’ın tutukluluk halinin devamına kararı verildi. Duruşmada savunma yapan ‘Tosuncuk’ lakaplı Mehmet Aydın, “Müştekiler, ana para iadelerini kolaylıkla alacakken yaptıkları şikayet yüzünden şirkete el konulunca paralarını alamamışlardır.” diyerek mağdurları suçladı.

Çiftlik Bank dolandırıcısı Mehmet Aydın, Çiftlik Bank sistemiyle binlerce kişiyi dolandırmış, Brezilya’da teslim olduktan sonra Türkiye’ye getirilmişti. Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Mehmet Aydın ve ağabeyi Fatih Aydın Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı. Tutuksuz sanıklar Niyazi Karakoç ve Cafer Çolak ile sanık avukatları salonda hazır bulundu. Duruşma 2 Eylül tarihine ertelendi

TOSUNCUK MEDYAYI VE MAĞDURLARI SUÇLADI

Duruşmada söz verilen tutuklu sanık Mehmet Aydın savunmasında, “Müştekilerin tamamı hissedarı olduğum şirketle ticari bir sözleşme yapmıştır. Kayyum atanana kadar ödemeler yapılmıştır. Kayyum atandıktan sonra 90 iş günü içerisinde müştekilere parası iade edilecekken şirkete el konulduğu için ödeme yapılamamıştır. Medyanın kışkırtmasıyla müştekiler yaptıkları şikayet yüzünden şirkete el konulunca ana para iadelerini kolaylıkla alacakken paralarını da alamamışlardır. Şirketin içini boşalttığım tamamen medyanın kışkırtmasıdır. Şirketin mal varlığı değerleri sürekli artış göstermiştir. Asla insanları kandırmak, onlara zarar vermek gibi bir düşüncem olmadı” diyerek suçsuz olduğunu ve tahliyesini istediğini söyledi.

Tutuklu sanık Fatih Aydın ise “Benim dosyadaki müşteki ve tanıklarla ticari veya sosyal herhangi bir bağlantım olmadı. Diğer sanıklara da sorduğumuzda benim şirketle üst düzey bir yönetici olmadığım beyan edilmiştir. Bu nedenlerle tahliyemi talep ediyorum” diye konuştu.

TUTUKLULUK HALİ DEVAM EDECEK

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, Mehmet Aydın ve Fatih Aydın’ın tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Firari sanık Cengiz Samur’un beyanının istinabe yoluyla dinlenilmesi talebinin kabulüne karar veren heyet, bilirkişi raporunun hazırlanmasının beklenmesine karar verdi. Duruşma 2 Eylül’e ertelendi.

 

Fenerbahçe formalı Çiftlik Bank dolandırıcısı kriz yarattı