Fenerbahçe formalı Çiftlik Bank dolandırıcısı kriz yarattı

Yayın tarihi: 3 Kasım 2021 Çarşamba 8:34 am - Güncelleme: 3 Kasım 2021 Çarşamba 8:35 am

Uruguay’dan Türkiye’ye getirilen Çiftlik Bank kurucusu Mehmet Aydın’ın ağabeyi Fatih Aydın’ın sari-lacivertli formasına Fenerbahçe’den tepki geldi.

‘Çiftlik Bank’ davasının sanığı Mehmet Aydın’ın Uruguay’da tutuklu bulunan ve Türk makamlarına iadesi tamamlanan ağabeyi Fatih Aydın’ı taşıyan dün akşam saatlerinde Türkiye’ye getirildi. Havalimanına sivil kıyafetle iniş yapan Aydın’ın çıkışta Fenerbahçe forması giydiği iddia edildi, fotoğraf sosyal medyada tepki çekti.

Elleri kelepçeli olarak uçaktan indirilen Aydın uçaktan indiğinde üzerinde siyah tişört içinde Fenerbahçe formasıyla görüntülendi. Daha sonra Aydın’ın üzerindeki siyah tişörtün çıkarılarak Fenerbahçe formasıyla emniyetten çıkarılma görüntülerine Fenerbahçe taraftarları büyük tepki gösterdi.

“ACİLEN AÇIKLAMA YAPILMALI”

Eski Fenerbahçe yöneticisi Metin Sipahioğlu, sosyal medya hesabından, “Çiftlikbank dolandırıcısı şahsiyet ülkeye siyah tişört ile geliyor ve kameraların karşısına Fenerbahçe forması ile çıkartılıyor. Çok net ki; 3 Temmuz’u kurgulayan FETÖ’cüler halen temizlenememiş ve bizimle uğraşıyor. @EmniyetGM @TC_icisleri @tcbestepe acilen açıklama yapmalı!” dedi.

RIDVAN DİLMEN’DEN ÇAĞRI

Yorumcu Rıdvan Dilmen ise konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabından Fenerbahçe taraftarlarına çağrı yaptı ve şöyle dedi: “İnsanların vicdanını rahatsız eden bir dolandırıcının üzerindeki tişörtün çıkarılıp Fenerbahçe formasıyla teşhir edilmesini sağlayanları ve buna izin verenleri Fenerbahçe müzesini gezmeye davet ediyorum! Tüm Fenerbahçe taraftarının pazar günkü Kayserispor maçına çubuklu formayla gelmesini öneriyorum.”

AYDIN’IN İADE SÜRECİ 

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ile Interpol-Europol Daire Başkanlığı polisleri eşliğinde Aydın’ı taşıyan uçak, Brezilya’nın Sao Paulo kentinden havalandıktan sonra saat 18.15’te İstanbul Havalimanı’na indi.

Fatih Aydın, Türkiye’ye girişinin ardından Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince uçak altında gözaltına alındı. Fatih Aydın pasaport kontrolünde kameraya yansıdı. Aydın, işlemlerinin ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürülecek.

Tosuncuk’un ağabeyi Türkiye’de