“CHP’ye karşı muazzam iftira kampanyası”

Yayın tarihi: 26 Ocak 2022 Çarşamba 9:09 am - Güncelleme: 22 Eylül 2022 Perşembe 11:27 am

Özel Haber: Oğuzhan Poyrazoğlu

Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları Genel Başkanı Gençosman Killik Türkiye gündemine oturan konular hakkındaki soruları cevapladı.

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Gençosman Killik Tele1’in sorularına çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. İktidar sonrası gençlik kolları ne ilk iş ne yapacak sorusuna cevap veren Gençosman Killik’in ‘liyakat’ vurgusu yapması dikkat çekti. Killik ” kamuda liyakat esaslı atamaların yapılması için çaba sarf edeceğiz.” dedi.

Muhafazakar bir ailede yetiştiğini söyleyen Gençosman Killik, Konya’da şehrine yaptığı hizmeti ülkesi için de yapmak için CHP’yi seçtiğini de ekledi. Muhafazakar seçmenin CHP’ye karşı bir önyargısının olup olmadığı konusunda da Killik “esasında Cumhuriyet Halk Partisi ne değil Cumhuriyet’e karşı bir görüş olduğu ve bu görüşün Cumhuriyet Halk Partisi’ne karşı muazzam derecede nasıl kirli bir iftira kampanyasına giriştiğini görürsünüz.” dedi.

İşte CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Gençosman Killik’in TELE1’e verdiği yanıtlar:

CHP’nin helalleşme adımı sonrası CHP’ gençlik olarak hangi adımları atacak?

Cumhuriyet Halk Partisi gençliği olarak ittifaka ve partimizin programına uygun şekilde tüm alanlarda kendimizi ve ittifakımızı en doğru şekilde anlatmayı amaçlıyoruz. Dile kolay 100 yıllık köklü bir partinin üzerine atılan onlarca iftiraya karşın veya istenmeden yaşanmış bir takım kötü hadiselerin bir daha yaşanmaması adına halkımızda helalleşip kendimizi olabildiğince doğru aktarmak istiyoruz. İkinci yüzyılı ötekisi olmayan, eşitlikçi ve gençlerin fikirlerini özgürce ifade edebildiği bir yaşam haline getirme iddiamız gereği genç arkadaşlarımızın, ayrım gözetmeksizin sesleri olacağız.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu sürekli iktidardan sonra ilk yapılacakları anlatıyor. Gençlik kolları iktidardan sonrası ilk iş olarak ne yapacak?

İktidara geldiğimizde, bugüne kadar mağdur edilen gençlerimizin sesi olacak özellikle kamuda liyakat esaslı atamaların yapılması için çaba sarf edeceğiz. Ülkemizden yurtdışına daha iyi bir gelecek için gitmiş veya gitmeyi düşünen tüm genç arkadaşlarımızla bir araya gelip el birliği ile ülkemizin kalkınmasına ve daha yaşanabilir bir gelecek kurmamız için çalışmalarımızı hızlandıracağız. Cumhuriyet Halk Partisi gençlik kolları olarak gençlerin sesini milyonlara duyurmaya gençlerin sorunlarına ilgilenmeye ve gençlerin önerilerine siyasetin en önce konuşulması gereken maddesi olarak belirlenmesine talibiz.

Gelecek seçimlerde genç nüfusun etkisi büyük olacak milyonlarca genç ilk defa oy kullanacak. CHP Gençlik Kolları gençlere yönelik neler yapacak?

Neredeyse her yıl seçimin yaşandığı Türkiye’de özellikle seçim zamanlarında gençlerin oylarına talip olmak oldukça normal bir süreçtir. Ancak şu unutulmamalıdır ki iyi bir devlet insanı gelecek kuşakları, İyi bir siyasetçi ise gelecek seçimleri düşünür. Biz bu ülkenin geleceğini genciyle, yaşlısıyla, sanatçısıyla, bilim ve ilim insanıyla toplumun içinde yer alan tüm kesimleri ile korumaya talibiz.

Muhafazakâr bir aileden geldiniz. Genel Başkan olma sürecinde bu durumun herhangi bir etkisi oldu mu?

Muhafazakar bir aileden gelmem bu cumhuriyetin bir evladı olduğum gerçeğini asla değiştirmedi ve değiştirmeyecek. Mustafa Kemal Atatürk’ün ve silah arkadaşlarının bizlere bıraktığı mirasa aklım erdiğinden beri sahip çıkıyorum ve çıkmaya da devam edeceğimi. Her defasında yeniliyorum. Şöyle bir çıkıp Anadolu’ya baksınlar bütün muhafazakarları kendileri gibi düşünüyor zannetmesinler Anadolu’nun en ücra köyüne bile gidin on yaşındaki çocuktan 70 yaşındaki teyzeye kadar insanların içlerinde Mustafa Kemal’i görürsünüz. İşte ben de böyle bir ailede doğup Konya’da büyüdüm ve şehrime yaptığım hizmetlerimi ülkeme de yapmak için Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları Genel Başkanlığı görevini üstlendim

Muhafazakâr kesimin CHP’ye karşı bir önyargısı var. Bunun sebebi size göre nedir?

Pek tabii olarak demokrasi konuşulduğunda insanların kendi dünya görüşlerini veya bu bu görüş etrafında yer alan siyasi partileri desteklediğini görürüz. Şu da bir gerçektir ki Türkiye’de dünyanın çeşitli ülkelerinde olduğu gibi siyasi partilerin desteklenmesi spor kulüplerinin desteklenmesi gibi görülmektedir. İnsanlar bir partiyi umut ışığı olarak görmüş ve seçimlerde en demokratik hakları olarak oylarını o partiye vermiş olabilirler ancak yaşanan süreçlerde destekledikleri parti beklentilerini karşılamıyor olabilir. İşte böylesi durumlarda Başka bir siyasi partiye oy vermek denemek ve görmek gereklidir. Genel mantığı ile bakış açıma aktardığımda, Cumhuriyet halk Partisi’nin Türkiye’nin bağımsızlığının karşısında olanlarla 100 yıldır nasıl mücadele ettiğini bütün yurttaşlarımızın bilmesini isterim.

Şöyle bir örnek verecek olursak esasında Cumhuriyet Halk Partisi ne değil Cumhuriyet’e karşı bir görüş olduğu ve bu görüşün Cumhuriyet Halk Partisi’ne karşı muazzam derecede nasıl kirli bir iftira kampanyasına giriştiğini görürsünüz.

Kubilay öğretmeni şehit edenler Amerikan mandası önünde secde edenler İngiliz postallarını silenler bu saydığım kesim ve kişilerdir. Yine aynı kişiler tarihimize baktığımızda İsmet Paşa asker kaçağıymış diyerek milli mücadele kahramanımız İsmet İnönü’ye iftiralar atmış ve akıl tutulması yaşamışlardır. Paşa dedikleri bir vatansevere asker kaçağı demek az önce de belirttiğim gibi örgütlü bir kötülüktür.

Tam da burada din sömürüsüyle iktidara gelmiş siyasi partilerin laiklik ve Cumhuriyet ilkelerinden asla taviz vermeyen Cumhuriyet halk partisini hedef almaları sonucunda sanki muhafazakarlar Cumhuriyet halk partisine oy vermiyor ve düşmanlık gidiyor algısı yaratılmıştır. Hep birlikte çalışarak ve kendimizi en doğru şekilde anlatarak bu ve bunun gibi algıları yıkacak ve iktidarı alacağız

Gençosman Killik’ten AKP’li isme ‘geçmiş hatırlatmalı’ terör yanıtı